ZETApress

hírportál

JVSZ a Hotel Marriottban

Átadták a Joint Venture Szövetség díjait.  A több mint 35 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség idén második alkalommal rendezte meg nagyszabású Companies for the Future Award gálaeseményét. Tegnap este a Budapest Marriott Hotel báltermében a JVSZ négy kategóriában tüntette ki tagvállalatait.

Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke köszöntőjében elmondta: a szövetség kiemelt feladata, hogy erős szakmai munkával támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött fontos szerepét, és aktív érdekképviseleti tevékenységet lásson el szoros együttműködésben a mindenkori kormányzattal. Mindemellett a szervezet 10 szakmai fóruma, minden fontos gazdasági területet lefedve, aktívan dolgozik a Magyarországon működő kis-, közép- és nagyvállalatok versenyképességét támogatva a területért felelős minisztériumokkal. A folyamatos és lendületes fejlődés mellett a JVSZ egyedisége abban is rejlik, hogy több mint 80 aktív felsővezető vesz részt a szövetség szakmai munkájában. Az elnökség és az ügyvezetés őszintén hisz abban, hogy a szervezet támogatni tudja a hazai vezetők munkáját, és hosszú távon hozzájárulhatnak tagvállalataik sikeréhez. A Companies for the Future Award Gálát a tagvállalatok láthatóságának növelése céljából indították útjára, hagyományt teremtő évindító eseményként. Küldetésük minél több területen díjazni a JVSZ tagvállalatait, a jövőben még több pályázatot, még több díjat, még nagyobb láthatóságot terveznek.

A Szövetség a tavalyi évben életre hívott 2 fődíjjal tüntette ki ezúttal is példaértékű, a jövőnkre is pozitív hatást gyakorló közép- és nagyvállalatait. Az értékes kitüntetések további elismerést nyertek azáltal, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium is a Szövetség céljai mellé állt díjátadó támogatóként.

Nagy Márton az eseményen mondott beszédében kiemelte, hogy az iparpolitikát a vállalkozások határozzák meg, hiszen ők azok, akik igazán tudják és érzik, hogy mit, hogyan és milyen piacra érdemes termelni. Ezért véleményük, meglátásaik és igényeik kiemelten fontosak a kormányzatnak, ezek begyűjtése és megismerése érdekében széleskörű program indul. A gazdaságfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy idén kivédhetjük a recessziót, 1,5 százalékos növekedés várható, miközben az inflációt és a növekedést tekintve is inkább pozitív kockázatok látszanak, 2024-ben pedig repülőrajtot vehet a gazdaság. Felhívta a figyelmet, hogy elindult a nagyszabású, kedvező kamatokat kínáló Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, valamint bejelentette, hogy hamarosan a Kormány elé kerülhet egy új tőkeprogram, amely zöld befektetésekre és kapacitásbővítésre is kiterjed majd. A miniszter végül kiemelte az együttműködés fontosságát és gratulált a Joint Venture Szövetségnek, valamint a díjazott vállalkozásoknak.

A fődíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

Nagyvállalati kategória:
I. helyezett: MAM-Hungária Kft.
II. helyezett: NI Hungary Kft.
III. helyezett: Praktiker Kft.

Középvállalati kategória:
I. helyezett: Pauker Holding Kft.
II. helyezett: Schiller Flotta Kft.
III. helyezett: Stádium Kft.

Idén továbbá 2 pályázati különdíj is átadásra került, a szervezet egy-egy nagyvállalat támogatásával díjazta a legkomplexebb ökoszisztémát építő cégeket – Best Ecosystem Builder Különdíj a Schneider Electric Hungária Zrt. támogatásával – és a legjobb vállalati tehetséggondozó programokat – Best Talent Program Különdíj a Henkel Magyarország támogatásával.

A különdíjak első helyezettjei és a dobogós vállalatok:

Best Ecosystem Builder Díj:
I. helyezett: K&H Bank Zrt.
II. helyezett: Provident Pénzügyi Zrt.
III. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Best Talent Program Díj:
I. helyezett: Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker&McKenzie Ügyvédi Iroda
II. helyezett: BEKO Engineering Kft.
III. helyezett: MKB Bank Nyrt.

A fődíjakat Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, a különdíjakat Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. országigazgatója és dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója adták át.

A fődíjak odaítélésének értékelési rendszere az OPTEN Informatikai Kft. szakmai támogatásával született meg. A zsűri olyan szempontokat vizsgált, mint a folyamatos növekedés, a stabilitás, a megbízhatóság, az etikus üzleti magatartás, a fenntarthatóság, a társadalmi hasznosság, a dolgozók megtartása, valamint a dolgozói elégedettség. A szempontok mérőszámai alapján minden területet figyelembe véve mindkét fő kategóriában egy neves szakmai zsűri állította fel a végső sorrendet, míg a különdíjakra a tagvállalatok nyújthattak be pályázati anyagot.

A fődíjakat és a különdíjakat is elbíráló szakmai zsűri elnöke Czakó Borbála, stratégiai tanácsadó, korábbi londoni nagykövet, társelnöke Gulyás Tibor, a Technológiai és Ipari Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára. A szakmai zsűri tagjai: Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concorde Zrt. alapító-tulajdonosa, Jendrolovics Máté, a GB Solutions vezérigazgatója, és Pistyur Veronika a Bridge Budapest alapítója és ügyvezetője.

A négy kategória 1. helyezettjei egy-egy Sipos Balázs Ferenczy-díjas üvegművész által tervezett díjat vehették át, emellett a dobogós vállalatok mindegyike kitüntetésre került Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke, dr. Fábián Ágnes a JVSZ elnöke, valamint Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter aláírásával ellátott oklevéllel.

A JVSZ elnöksége és ügyvezetése a kategóriánkénti 3-3 dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett a 2. és 3. helyezés is hatalmas presztízs értékkel bír.

A rendezvény jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettjei a Csodalámpa Alapítvány és a Kis Virtuózok Alapítvány lettek. A Gálán befolyt közel 850 ezer forintértékű teljes tombolabevétel a két alapítvány számára került felajánlásra.

A Companies for the Future Award idei díjátadó támogatói a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Henkel Magyarország Kft. és a Schneider Electric Hungária Zrt. Kiemelt támogató: K&H Bank, további támogatók: E.ON Hungária Zrt., MOL Nyrt., Peugeot Magyarország, Salesianer Miettex Magyarországi Kft. A díjátadó gála szakmai partnere az OPTEN Informatikai Kft. Együttműködő partnerek: Budapest Marriott Hotel, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Füstmentes.hu, Virtuózok Produkció

A Joint Venture Szövetségről

A hazai és külföldi mikró-, kis-, közép- és nagyvállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség több mint 35 éve segíti tagvállalatainak magyarországi működését. Céljuk nem csupán a tagvállalatok támogatása és érdekképviselete, hanem a magyar gazdaság versenyképességének javítása, fenntartható fejlődésének támogatása, valamint az innováció kultúrájának megismertetése és népszerűsítése a Magyarországon működő vállalatok körében.

A 2021/22-s időszakban megújuló elnökség és ügyvezetés további kiemelt céljai, kitűzött feladatai között szerepel a Magyarországon működő vállalatok versenyképességének növelése, a tagvállalatok digitalizációs fejlődésének támogatása, a zöld és fenntartható működésre történő átalakításának segítése, az Európai Uniós programok még hatékonyabb felhasználásának elérése, a generációváltás szakmai és gazdasági támogatása, tudásmegosztás a nagy-, közép-, kis- és mikróvállalatok között, az etikus üzleti kultúra megteremtése, valamint a mindenkori kormánnyal való együttműködés erősítése a tagvállalatok munkájának támogatása érdekében.

Szóljon hozzá!