ZETApress

hírportál

Gyermekjogász a bankban

Magyar gyermekjogi szakember került az UniCredit Alapítvány kuratóriumába. 2022 végén megújult a nemzetközi UniCredit Alapítvány vezetése és tevékenysége. A szervezet nemzetközi jellegét hangsúlyozandó, az új kuratórium tagjait az UniCredit csoport országainak szakembereiből választották ki.

Magyarországról Gyurkó Szilviát, az egyik legelismertebb, nemzetközi szinten is jegyzett gyermekjogi szakértőt kérte fel a részvételre az alapítvány. Az UniCredit Alapítvány nemcsak vezetésében újult meg, de egyúttal új irányt is vesz: célja képessé tenni Európa következő generációját arra, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az alapítvány olyan projektekben vesz részt, melyek célja az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelem, a foglalkoztathatóság javítása, az egyetemi végzettség megszerzésének ösztönzése, valamint a fiatalok tanulmányainak és kutatásának támogatása Európa-szerte.

Dr. Gyurkó Szilvia közel húsz éve foglalkozik gyermekeket érintő témákkal; a gyermekjogok egyik legelismertebb szakértőjeként több hazai és nemzetközi szervezetben szervezi, irányítja és segíti tanácsadással a gyermekjogi munkát. Számos, a témával kapcsolatos kutatás, kiadvány és gyermekjogi program fűződik a nevéhez.

A gazdasági élet szereplői számára egyre fontosabb, hogy olyan döntéseket hozzanak, amikre a gyermekeik is büszkék lehetnek. Az UniCredit Alapítvány kapcsán ezt az elköteleződést és felelősség-vállalást érzem, és bízom benne, hogy én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az Alapítvány munkája sikeres legyen – mondta el a kuratóriumi felkéréssel kapcsolatban Gyurkó Szilvia, aki az UniCredit Alapítványnál végzett munkáját a Hintalovon alapítványi tisztségei mellett látja el.

Megtiszteltetés számunkra, hogy Szilvia egyedülálló szakmai tudásával és speciális tapasztalataival segíti a nemzetközi alapítványunkat, és büszkeség, hogy az UniCredit Alapítvány kuratóriumába magyar szakember is került. Meggyőződésünk, hogy Szilvia részvételével különleges, új szempontokkal gazdagodik majd az a munka, amit az alapítvány a jövő generációiban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében végez – mondta Tóth Balázs, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bank, amely egyedülálló szolgáltatási kínálattal rendelkezik Olaszországban, Németországban, Közép- és Kelet-Európában. Célunk, hogy a közösségeknek megadjuk a lehetőséget a növekedésre, miközben a legjobbat nyújtjuk minden érdekelt fél számára, és segítünk kibontakoztatni ügyfeleink és munkatársaink képességeit és lehetőségeit Európa-szerte.

Szóljon hozzá!