ZETApress

hírportál

Megdícsérték az SAP-t

Illusztris vendéget hozott Magyarországra az SAP. Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség főtitkára ismertette az EU banki intézményeit leginkább foglalkoztató kérdéseket egy szakmai reggelin ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az SAP Hungary Kft. meghívására Budapestre látogatott Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség főtitkára. Utazásának célja az volt, hogy áttekintést adjon az EU banki intézményeit leginkább foglalkoztató kérdésekről egy tegnapi, szűk körű pénzintézeti felsővezetői találkozón.

A közel ötezer bankot tömörítő nemzetközi szövetség nevében Ravoet a hazai pénzintézeti irányítóknak beszélt a tőkekövetelményekről szóló irányelvről, a Tobin-adó néven elhíresült, pénzügyi műveletekre vonatkozó adóötletről, valamint egyéb szabályozási intézkedésekről.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája nyitóelőadásában a hazai és nemzetközi példákat felsorakoztatva kiemelte: a válság bekövetkezte után a pénzintézetek figyelme a különböző, működési kockázatkezelési, jogosultságkezelési megoldások után fordult, mellyel átláthatóságot kívántak és kívánnak megvalósítani.

Az SAP szakértelme a pénzintézeti szegmensben is példaértékű: Európa ötven legnagyobb bankja közül 46 SAP rendszereket használ, míg világszerte több mint ötvenmillió bankszámlát kezelnek a mi megoldásaink segítségével. A nemzetközi színtéren felgyülemlett tapasztalatok, best practice-k átadása minden érintett számára előnyös ? zárta gondolatait az ügyvezető.

Szóljon hozzá!