ZETApress

hírportál

Logisztikai Évkönyv 2023

Bemutatták a legújabb Logisztikai Évkönyvet. Ma délután a Magyar Logisztikai Egyesület évkönyvbemutató rendezvényén debütált a 2023-as kiadvány. A hagyományokhoz híven a szakmai tanulmánygyűjteményt a Falk1 Rendezvényközpontban szerzői előadásokkal színesítve ismerhette meg a közönség. Fotóink a Károly Róbert PR & Marketing felvételei.

Már a ’90-es évek óta fontos része a hazai logisztikai életnek a kiadvány. A Logisztikai Évkönyv célja a logisztika területén elért legújabb kutatási eredmények és szakmai, gyakorlati tapasztalatok megosztása a szakterület iránt érdeklődőkkel. Az első Logisztikai Évkönyvet még a ’90-es években mutatták be, így közel azonos múlttal rendelkezik, mint maga az azt kiadó szervezet. A mű az utóbbi évek során a tudományos közéletben és a gyakorlati szakemberek körében egyaránt elismert, rangos és immár hagyományokkal rendelkező kiadvánnyá vált.

Idén már a 28. Logisztikai Évkönyv került bemutatásra. A művek kapcsán évről évre számos pozitív visszajelzés érkezik, bízunk benne, hogy ez ezúttal sem fog megváltozni. Rendszeresen visszahalljuk például oktatási, köztük több felsőoktatási intézményből is, hogy remek szakirodalom a hallgatók számára – mondta dr. Doór Zoltán, az MLE elnöke.

Az olyan logisztikát jelentősen befolyásoló különleges körülmények ellenére, mint a koronavírus-járvány vagy az orosz-ukrán háborús konfliktus, az Egyesületnek továbbra is célja, hogy a könyv egyike legyen azon hazai kiadványnak, amely publikációs lehetőséget biztosít a Magyarországon élő kutatóknak és logisztikával foglalkozó mérnököknek, valamint közgazdászoknak. – Sajnos jelenleg nagyon kevés az ilyen, vagy ehhez hasonló kiadvány a szakmában – emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

Öt fő témakört érint a Logisztikai Évkönyv 2023

A témaválasztás ezúttal is szabad volt a szerzők számára, amelynek köszönhetően a könyvben megjelent cikkek jól tükrözhetik a logisztikusok kurrens érdeklődését az egyes területek iránt. A szakma rugalmasságát jelzi, hogy az írások reflektálnak a 2022-es és sajnos valószínűsíthetően a 2023-as év logisztikai kihívásaira, különösen az ellátási láncok sérülékenységére és a keleti szállítások átstrukturálására. A 2023-as kiadványban – a cikkek által érintett területeket figyelembe véve – a következő témakörökkel találkozhatnak az olvasók:

korszerű intralogisztikai megoldások,
a City logisztika új trendjei és alkalmazásai,
közlekedés, fuvarozás, szállítmányozás,
ellátási lánc menedzsment,
logisztika 4.0. és új folyamatszemléletek.

A megjelenő tanulmányok előre lefektetett formai követelmények és tartalmi elvárások mentén készültek. Ráadásul a több száz oldalas könyvben nemcsak magyar, de angol nyelvű írások is fellelhetők – hangsúlyozta dr. Doór Zoltán elnök hozzátéve: remélik, hogy a Logisztikai Évkönyv 2023 is hasznos tudásanyaggal bővíti majd az olvasók ismereteit!

A kötet összeállításánál a kialakult gyakorlatnak megfelelően a szerzők által leadott témajavaslatok előzetes szűrését a szerkesztőbizottság végezte el. Ezt követően minden egyes megjelenésre váró cikket egy kijelölt szerkesztőbizottsági tag vagy külső, neves szakmai lektor véleményezett. A könyv a megszokott módon a Magyar Logisztikai Egyesület gondozásában került kiadásra, főszerkesztője pedig dr. habil. Duleba Szabolcs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense.

A Magyar Logisztikai Egyesület

Az MLE volt az első szakmai társadalmi szervezet Magyarországon, amelyet magánszemélyek alapítottak 1990-ben. Elnöke dr. Doór Zoltán. A szervezet célja a logisztika társadalmasítása, a logisztikai tudásmegosztás, melynek két fő elemét az egyesület által szervezett oktatások, valamint a több évtizede, évente megjelenő Logisztikai Évkönyvek jelentik. A Magyar Logisztikai Egyesület edukációjának gerincét a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések adják, amely mellet megtalálható még számos tréning is a kínálatban. Az MLE gondozásában évente megjelenő Logisztikai Évkönyv pedig egy szakmai tanulmánygyűjtemény, melynek szerzői évről évre a logisztika világának legkiemelkedőbb szakembereiből tevődnek össze.

Szóljon hozzá!