ZETApress

hírportál

Szeged épül-szépül

Kétszázmillió forintos fejlesztés a szegedi DÉLÉP Ipari Park területén. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 90 millió forint uniós támogatással, összesen 200 millió forintból valósul meg a szegedi DÉLÉP Ipari Park fejlesztése.

Az Ipari Park területén folyó infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztési beruházás bemutató sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: a kormány segítségével Magyarország úgy használja fel az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a válság hatásaival szemben.

Hozzátette: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében eddig több mint 650 üzleti környezet fejlesztését megvalósító projekt került támogatásra közel 65 milliárd forint értékben. A beruházások keretében az ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak fejlesztése, barnamezős területek revitalizációja, valamint telephelyfejlesztés valósul meg. Kiemelte: a Dél-alföldi régióban eddig 124 projekt részesült tízmilliárd forinttámogatásban, ebből Csongrád megyében több mint 40 projekt közel 3,5 milliárd forintértékben.

A DÉLÉP Ipari Park 200 millió forintból megvalósuló fejlesztéséhez az Európai Unió és a Kormány 93 millió forinttal járul hozzá. A beruházás során többek között javítják az infrastrukturális szolgáltatásokat, elhárítják az üzemzavarokat, a leállásokat okozó meghibásodások számát csökkentik és cserélik a környezetkárosító, nem szabványos azbeszt tartalmú csöveket.

A víz-, csatorna- és távközlési hálózatfejlesztés eredményeképpen a Park területén működő 50 ipari üzem számára vonzóbb gazdasági környezet és a jelenleginél magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtására lesz lehetőség. A munkálatok befejeztével az Ipari Park képes lesz új befektetőket, új ágazatokat vonzani Szeged városába. A fejlesztéseknek köszönhetően 910 munkahely őrizhető meg, és több száz új munkahely megteremtésére lesz lehetőség.

Csongrád megyében eddig 2400 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 324 milliárd forint uniós támogatásban részesült ? adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!