ZETApress

hírportál

MKB banki ötletelés

Digitális Ötletverseny innovatív pénzügyi fejlesztések számára. Az MKB Bank, az MKB Fintechlab, a Budapest Bank és a Takarékbank, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő partnerségével közös ötletversenyt (hackathon) indít – tudatták sajtósaik. Az IdeaVault: Respond.Recover.Thrive ötletverseny jelentkezési határideje hamarosan zárul.

Az április közepén rendezendő kétnapos online eseményre olyan kreatív csapatok jelentkezését várják, amelyek innovatív pénzügyi ötletekkel képesek segíteni, akár a gazdaság újraindítását is. A legjobbak tapasztalt mentorok segítségével fejleszthetik tovább elképzeléseiket, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, sőt akár befektetőt is találhatnak.

Az MKB Fintechlab IdeaVault: Respond.Recover.Thrive angol nyelvű hackathonjára jelentkező minimum kétfős csapatok két kihívás közül választhatnak. Az első kihívásban a szervezők olyan digitális megoldásokat keresnek, amelyek a vállalati és lakossági ügyfeleknek segíthetnek a cash-flow és az üzleti tervezésben, a vagyonépítésben, vagy akár a személyes pénzügyek és megtakarítások hatékonyabb menedzselésében. A második kihívásban olyan együttműködést és szolidaritást erősítő digitális innovációkat várnak a szervezők, amelyek a világjárvány következményeivel leginkább érintett területeknek jelenthet segítséget.

A továbbjutott csapatokat a bankok és a Hiventures szakértői segítik a felkészülésben és az ötletek pontos kidolgozásában, majd ezt követően a szakértő zsűri részére történő prezentálásában. A legjobbak tőkebefektetést is kaphatnak az MKB Fintechlab Fintech Factory programtól, illetve a Hiventures inkubációs programjától. A mindennapi bankolásba beépíthető megoldások számára az MKB Fintechlab az Idea Vault után további tesztkörnyezetet és mentorálást biztosít. További infók idekattintva olvashatók.

A pénzügyi szektornak óriási felelőssége van abban, hogy hogyan tudunk a világjárvány okozta válságra innovatív megoldásokkal reagálni. Az IdeaVault: Respond.Recover.Thrive ötletverseny jó lehetőség arra, hogy olyan tehetségekbe fektessünk be, akik megvalósítható, hasznos és innovatív ötleteket hoznak nemcsak nekünk, hanem a hazai társadalom számára is – mondta Ács Zoltán, az MKB Fintechlab innovációs vezetője.

Olyan, minimum kétfős, akár nemzetközi összetételű csapatok jelentkezését várjuk, amelyekben megjelenik az üzleti és a technológiai kompetencia is. Nem jelentkezési kritérium, de befektetési szempontból előnyben részesülnek mindazon ötletek, amelyekre skálázható üzleti modell építhető és értéket képviselnek a bank számára. Emellett a jelentkezésnél elég az alapötletet röviden bemutatni, nem várunk már működő megoldásokat – mondta Boros Lilla, az MKB Fintechlab munkatársa, a program vezetője.

Szóljon hozzá!