ZETApress

hírportál

A magyar gazdasági csoda

Ez ma egy könyv címében ? de a napi életben is ? mellbevágó fogalmazás. A magyar gazdaságról írott dolgozat címeként az olvasók figyelmét felkelti, mivel átmenet az olvasmányos munka és a tudományos igénnyel írott, rengeteg adatot felsorakoztató összegzés között ? tudtuk meg Lindenberger Tamástól.

Csoda ? de megvalósítható. Ez az üzenet az, amit egyértelműen megfogalmazott a szerző, s a hallgatóság többsége is a széksorokban. Papp József könyvének az Alexandra Kiadó újdonságaként, a fővárosi, Nyugati téri nagyáruház Pódiumán történt bemutatása során az világossá vált: a sok hasonló dolgozat közül ez különleges.

A megállapítások, trendek, a diagnózis, a világra történő kitekintés mellet, a terápia, a jövő útja is ott sorakozik a fejezetek között. Röviden: hogyan szabadítható fel a magyar gazdaság a csalás kényszere alól, egy új, igazságos adórendszer bevezetésével. A háttér pedig az a paradigmaváltás az adózásban és a vállalkozásfejlesztésben, amit szintén sokan várnak, gondolnak, illetve talán meg sem fogalmaznak tételesen ? ?csak? szükségét érzik. Ez az a csoda, amit az egyetemi oktató a fejlődéshez, egy ország-stratégia megújításához nélkülözhetetlennek tart.

Hiszem, aki beleolvas a 239 oldalas kiadványba, vagy legalább a szerző gondolatmenetét tükröző, az adóztató hatalmától az új rendszerek, a vállalkozásfejlesztés optimális modelljéig ívelő fejezetek egyikébe ? szintén ezt vallja. Talán, tesz is érte. Az impresszum épp erre rímel: Magyar Termék, melyet a négy évszázados hagyományokat őrző, s ma is igényesen dolgozó és dolgoztató ? ez már maga is csoda ? Debreceni Nyomdában készült.

Szóljon hozzá!