ZETApress

hírportál

Online ünnepeljünk!

Fontos most a céges karácsony! Habár a céges karácsonyi vacsorákat és évzáró rendezvényeket most el kell felejteni, az online sörözéstől a virtuális csapatépítő főzésig számos kreatív megoldással pótolhatók a klasszikus programok – tudatta Csordás Emőke, Well PR.

Bármit is választunk azonban, három dologra mindenképpen figyeljünk, hogy ne csak egy élményt, hanem értéket is adjunk a dolgozók számára, hiszen ez határozza meg a jövő év indulását – tanácsolja a K&H.

Ahogy az idei évben szinte mindent, úgy a céges karácsonyozást is újra kell gondolni a járvány miatt. – Az év végi időszak két szempontból is igen meghatározó. Egyrészt ekkorra az egész évi hajtástól jellemzően kialakulhat egy mentális és fizikai fáradtság, ami idén még fokozottabban jelentkezhet a sok változás és bizonytalanság hatására. Másrészt ez az időszak hagyományosan a tervezésé, amikor kicsit megállunk, átgondoljuk, hogy hol tartunk, mi történt velünk eddig, milyen feladatok várnak ránk a következő évben. Habár a klasszikus céges karácsonyi vacsorákról és évzáró partikról le kell mondani, számos vírusbiztos kreatív megoldással összehozhatók a kollégák – az online sörözéstől az exkluzív digitális koncerten át a virtuális csapatépítő mézeskalácssütésig. A közös program azonban még nem minden. Mivel az idei év minden szempontból rendkívülinek mondható, ezért most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy a munkáltatók kiemelten kezeljék az év lezárását. Három dolgot mindenképpen építsünk be tehát az év végi eseménybe, hogy ne csak egy élményt, hanem értéket kapjanak a dolgozók, hiszen ez fogja meghatározni a jövő év indulását – javasolja Végh József, a K&H HR igazgatója, amely a PwC Magyarország idei felmérése alapján a bankszektor egyik legvonzóbb munkahelye.

Elismerés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen rendkívüli év áll mögöttünk, amihez elengedhetetlen volt a dolgozók – sok esetben erőn felüli – munkája, kitartása, rugalmassága. Akárhogyan is zárjuk ezért pénzügyileg az évet, a köszönetnyilvánítás nem maradhat el. Az év végi program során ezért lehetőség szerint minden dolgozó vagy csapat külön, személyre szóló értékelést és elismerést kapjon, hiszen ettől fogják azt érezni, hogy a befektetett plusz energia nem volt hiába, azt látja és értékeli is a cég.

Biztonság

A kilenc hónapja elhúzódó járvány és a továbbra is fennálló korlátozások erőteljesen megkérdőjelezik a jövő év tervezhetőségét, ez pedig nagyban növeli a bizonytalanságérzetet. Az év utolsó közös találkozóját tehát használjuk ki arra, hogy rövid tájékoztatást adunk arról, hogy hol tartunk most, és milyen tervekkel vág neki az új évnek a cég. Még ha menet közben módosul is ez a terv, akkor is megnyugtató a dolgozók számára, ha azt látják, a nehézségek ellenére is van hova tovább, van miért kitartani, elkötelezetten végezni a munkájukat.

Vidám kikapcsolódás

Mindezek mellett pedig most igazán nagy jelentősége van annak, hogy vidáman teljenek ezek a közös percek. Vigyázzunk arra, hogy olyan programot, év végi búcsúztatót válasszunk ezért, amivel valóban mindenki lazítani tud. Nem kell szerepelni, nincsenek kötelező feladatok, nincs versengés, hanem csakis a pihenésé, a gondtalan szórakozásé a főszerep.

Szóljon hozzá!