ZETApress

hírportál

Újító vasutasok a Heliában

A Safety First: Interaktív terepasztala nyerte a Közönségdíjat délelőtt a Hotel Helia Gyémánt-termében a MÁV ötletpályázatán. Nekem nagyapaként a Konstrukció akcióban: “Gézengúz” alkalmazása sokkal jobban tetszett. Az INNOMÁV, a MÁV 2018-ban indított ötletpályázata idén csoportszintre emelkedett.

A vállalatok legjobb csapatai sajtó-nyilvános gálarendezvényen mutatták be újító ötleteiket, amelyekkel hozzájárulnak társaságuk és a MÁV-csoport sikerességéhez és hatékonyságához. Az idei INNOMÁV ötletpályázathoz a MÁV-START Zrt, a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. és a MÁV Felépítmény-karbantartó és Gépjavító Kft. is csatlakozott. Az innovációs pályázatokat minden csapat a saját vállalata online felületén adhatta be, ezt követően zajlottak a helyi versenyek.

Idén 135 pályázat került a szakmai bizottság elé. A vállalati döntőkből kikerült 1-3. helyezett csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy ötleteit az INNOMÁV Gálán is prezentálhassák a vállalat felső-vezetői, valamint az egyetemek és a vasútszakmai területek képviselői számára.

A Gálán résztvevő 12 csapat kisfilmekkel és 2-2 perces prezentációkkal mutatta be ötleteit, így például a Parancs(n)ok: Elektronikus parancskönyvet, mely egy elektronikus aláírással hitelesített dokumentum, a jelenlegi papír formátumúval teljesen megegyező adattartalommal és formátummal; vagy a Trackwalkers: R2D2 vasúti intelligens multifunkciós robotot, amely az állomásokon képes a szemét eltávolítására, sőt olyan képanalizáló képességgel rendelkezik, amellyel naprakészen tudja elemezni az építmények állapotát.

A gála dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának beszédével kezdődött és a 12 prezentációra való mobilapplikációs szavazásunkat követően a Közönségdíjat is ő adta át Dorozsmai Éva humánpolitikai vezérigazgató-helyettessel együtt a nyertesnek. Távozáskor mindannyian megkaptuk A Magyar Államvasutak képes históriája. Alapítva 1868-ban című 180 oldalas gyönyörű kiadványt.

Szóljon hozzá!