ZETApress

hírportál

90 millió Apátfalvának

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével közel 90 millió forintból újult meg Apátfalva csatornarendszere és közel százmillió forintból épült meg a község kerékpárút hálózata.

A fejlesztéseket átadó ünnepségen Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kiemelte, hogy Magyarországon jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke eléri a 23 milliárd forintot, a beruházások nagysága pedig a 25 milliárd forintot. Hozzátette: a beruházások hozzájárulnak a belvíz szempontjából kiemelten veszélyeztetett régiók kármegelőzési intézkedéseinek hatékonyságához és az esetleges károk mértékének csökkentéséhez.

Európai uniós és állami támogatással, valamint Apátfalva község által biztosított hozzájárulással közel 90 millió forintból újították fel a község belterületi csapadékvíz elvezető rendszerét. A fejlesztések során felújítottak 2 kilométernyi belvíz főgyűjtő csatornát és egy új belvízelvezető csatornát építettek. A beruházások hozzájárulnak a települést veszélyeztető vízkárok kockázatainak mérsékléséhez.

Szintén uniós és állami támogatással, illetve a község által biztosított önrésszel, összesen 98 millió forintból épült meg a 43-as számú főút mellett haladó közlekedésbiztonsági kerékpárút. Az 1854 méter hosszú biciklis út növeli az Apátfalván élők közlekedésbiztonságát és gyorsabbá teszi a község gazdasági, oktatási és kulturális intézményeinek megközelítését.

Uniós forrásból 2009 végéig összesen közel 300 kilométer kerékpárút, kerékpársáv és közös gyalog-kerékpárút épült az országban. A sikeres pályázatoknak köszönhetően ma már körbe lehet kerekezni a Tisza-tavat, bicikliút épült Csongrád és Szentes között, valamint Szentendrén, a Duna árvízvédelmi töltésén.

Csongrád megyében eddig közel 2300 alkalommal pályáztak sikeresen a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye több mint 300 milliárd forint uniós támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!