ZETApress

hírportál

Megvan a félmilliomodik

Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát! A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal ? tudatta Dobos Döniz PR munkatárs.

A kompközlekedés esetében pont három héttel ezelőtt megtartott ünnepséghez hasonlóan, a személyhajózás esetében is jeles alkalomra került ma sor a BAHART siófoki hajóállomásán. A társaság vezetése ma délután köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.

16 órakor érkezett meg Siófokra a Siófok Katamarán nevű hajó, a fedélzetén összesen több, mint 170 utassal. A hajón utazók közül sorsolással döntötték el a BAHART munkatársai, hogy ki lesz a szerencsés nyertes. Szabó László Gábor és családja Szécsényből érkezett családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család Kollár József vezérigazgatótól vehette át azt az ötvenezer forintos BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon.

? Bizakodók vagyunk a teljes hajós szezon eddigi alakulása alapján, hiszen az üzleti tervünkben rögzített előzetes várakozásokat is felülmúlva teljesít egyelőre a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is. Összességében már több, mint 1,3 millió utast szállítottak a személyhajók és kompok idén! A RÉV üzletág esetében az elmúlt hétvégén az utasszám meghaladta ugyanis a 800 ezer főt, így akár az is elképzelhető, hogy ismét rekordszámú utast szállítanak a kompok a Balaton két partja között idén. A személyhajózás tekintetében a növekedés mértéke a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva szintén biztató még annak ellenére is, hogy az augusztus elején beköszöntött kánikula alapvetően nem kedvez a hajózásnak. A települések közötti menetrendi járatokon összességében még így is 15 ezer fővel többen utaztak eddig az év során.

Az elsősorban idegenforgalmi célokat szolgáló séta- és esti programhajózásban összességében közel 19%-os emelkedést mutatnak a jelenlegi számok a tavalyihoz képest. Kiemelkedően teljesít idén a sétahajózás nagyságrendileg 28%-os utasszám-növekedéssel, de 30%-os emelkedést regisztráltunk eddig a családoknak szóló varázs-hajószolgáltatás esetében és 10%-os többletet a bulihajók vonatkozásában ? összegezte az aktuális forgalmi adatokat a társaság vezérigazgatója, Kollár József.

A Balatonra látogató ? folyamatosan emelkedő számú ? belföldi és külföldi turista, valamint a tóparti lakosság egyre nagyobb arányban keresi az élménydús hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszi a BAHART személyhajóit, valamint kompjait.

? A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár húszezer utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlagos napi utasszám a nyári kiemelt időszakban nagyságrendileg 10-13 ezer fő. A legkedveltebb járatok továbbra is a Siófok?Balatonfüred?Tihany háromszögben, illetve a Fonyód?Badacsony útvonalon közlekednek. Számos további kikötőnk forgalma emelkedett az előző évhez képest, ezek között említhetjük Balatonmáriafürdőt, Balatonföldvárt, Keszthelyt is.

A menetrendi hajózást az értékesítésünk és kommunikációnk tekintetében az utóbbi három szezonban újrapozicionáltuk. Ennek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét. Számos település és turisztikai attrakció a partnerünk és több területen dolgozunk együtt annak érdekében, hogy a BAHART utasai a célállomásokon kedvezményesen vehessenek igénybe színvonalas szolgáltatásokat ? mondta el az ünnepségen Dónucz László a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a BAHART idén meghosszabbította a hajózási főidényt, így egészen augusztus 26-ig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést, és a teljes programhajó kínálatot az érintett kikötőkben. Augusztus 19-20-án ? igazodva a Balaton parti települések rendezvényeihez ? idén is indít a Balatoni Hajózási Zrt. tűzijátéknéző hajókat szerte a Balatonon. Idén 11 kikötőben összesen 18 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját. A főidényt követően szeptember 8-án szombaton a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében két összekötött komp fedélzetén Ákos ad majd minden bizonnyal felejthetetlen koncertet.

A BAHART ezúton gratulál a mai szerencsés félmilliomodik személyhajó utasnak, aki egy ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyával gazdagodott Siófokon. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővült a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható!

Szóljon hozzá!