ZETApress

hírportál

Köszöntötték a félmilliomodikat

Már több mint 500 ezer fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között. A BAHART szerencsés félmilliomodik utasa értékes BAHART ajándékkal gazdagodott ? tudatta Dobos Döniz PR munkatárs.

A sajtó és az utazóközönség jelenlétében köszöntötte az idei félmilliomodik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. a nyár derekán, ma délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a Balaton közepén, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény. A rögtönzött ünnepség keretében a Társaság vezetése értékes nyereménnyel jutalmazta a jeles utas megtisztelő bizalmát, hogy szolgáltatásukat választotta.

Fodor Tünde és családja szerda délelőtt a menetrend szerint 10:40 perckor Szántódról induló kompra váltott jegyet, és az utazás során vehette át Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgatótól, illetve Széles János révüzletág vezetőtől az ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyát. A jutalmat képező keretösszeg felhasználásával a kompközlekedés mellett akár valamennyi személyhajózási lehetőséget is kedvezményesen próbálhatja ki a nyertes a családjával egészen a következő év végéig. A szerencsés utazók Paksról érkeztek. A díjátadónak helyszínt biztosító komp többi utazóvendégének is kis ajándékkal kedveskedett a BAHART, mellyel szintén a kompközlekedés iránti bizalmat köszönte meg.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1,1 millió utas vette igénybe, mely utasforgalom még a 2016-os kimagasló rekordévet is túlszárnyalta. A Társaság 2018-ban ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében! Úgy tűnik, hogy az előzetes várakozások egyelőre beigazolódtak, hiszen az előző évhez képest idén még egy héttel korábban, már július 17-én elérte a társaság a kompjain szállított félmilliós utasszámot. A tavalyi év azonos időszakához (január 1-eje ? július 15-e) viszonyítva a személyek száma 13%-kal, a szállított gépjárművek száma 15%-kal növekedett. A kerékpárok esetében ez a mutató szintén 15%-os emelkedést mutat.

A komphajózás főidényében, június 29-e és augusztus 26-a között az első komp Szántódrévből 06:40 perckor az utolsó 23:20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 07:00 órakor indul az első és 23:40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűríti a társaság a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a BAHART 4 komppal gyakorlatilag folyamatosan biztosítja az átkelést a Balaton két partja között.

A BAHART, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is. A két partot összekötő közlekedési forma rendkívül népszerű az utóbbi időben, hiszen a Balaton körüli úthálózatok terheltsége és a tóhoz érkező növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors, kényelmes és páratlan panorámával társuló szolgáltatást válassza a túlpart eléréséhez.

A BAHART kompjain ráadásul nemcsak utazni lehet, hiszen ezek a hajók koncertek, rendezvények megtartására is kiválóan alkalmasak. Ennek keretében szervez kompkoncerteket a MOL Nagyon Balaton, legközelebb szeptember 08-án szombaton Ákos lép majd fel a két összekötött komp fedélzetén.

Szóljon hozzá!