ZETApress

hírportál

Új gumik a lánglovagoknak

Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei. Tatabánya Polgármesteri Hivatala és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 82 darab új tehergépjármű, téli, nyári, valamint négy évszakos gumiabroncsot adott át a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság számára ? tudatta Tölgyi Krisztina.

Az új abroncsokat a parancsnokság tűzoltások és műszaki mentések során használt 13 járművére szerelik majd fel. A tűzoltók gépjárműveit tavaly 882 tűzesethez és műszaki feladathoz riasztották, ezért elengedhetetlen, hogy járműveik gumiabroncsai mindig kifogástalan állapotban és menetkészek legyenek.

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság munkatársai és gépjárművei összesen 27 településen teljesítenek szolgálatot, amely területen több mint 130 ezer lakos életét és vagyonát, számos közintézményt, vállalat irodáját, illetve telephelyét védik a tűzesetek ellen. Ahhoz, hogy a tűzoltók perceken belül a riasztás helyszínére érjenek, járműveik abroncsainak egyaránt kell bírniuk a főutakon és autópályán való nagy sebességgel való futást, a városi forgalommal járó gyors elindulásokat, megállásokat és vészfékezéseket, valamint a külterületi földutak jelentette extrém igénybevételt.

Szolgálat és felelősség

A tűzoltóság járműparkja két gépjármű-fecskendőből, egy vízszállítóból, egy emelőkosaras gépjárműből, egy daruból, egy műszaki mentőből, egy teherautóból és egy erdőszeres gépjárműből áll. Az önkormányzat és a Bridgestone jóvoltából most ezek mindegyikére új abroncsok kerültek.

? Mindig örömmel segítünk termékeinkkel olyan szervezeteket, amelyek hivatása a közösségek segítése. Tatabánya az otthonunk, itt él munkatársaink döntő része és itt működik vállalatunk is! A város és a lakók biztonsága ezért egyet jelent munkatársaink és vállalatunk biztonságával is ? mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. ? Amikor tűzvédelemről van szó, akkor a képlet fordítva is igaz; vállalatunk és az itt működő vállalatok biztonsága fontos a város és a teljes tatabányai közösség biztonsága szempontjából is ? fogalmazott az igazgató asszony.

? Kollégáink állandó szolgálatot teljesítenek és csak a tavaly 882 esethez riasztották őket. A felelősségteljes feladatnak természetesen csak úgy tudunk eleget tenni, ha a mentéshez használt gépjárműveink műszaki állapota és abroncsaik műszaki állapota jó ? mondta Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, megbízott igazgatóhelyettes. ? Az új abroncsokkal megtakarított összeget a tűzoltási, műszaki tervvel rendelkező cégeknél történő minél több és hatékonyabb helyismereti foglalkozások, gyakorlatok tartására fogjuk fordítani ? folytatta az igazgatóhelyettes.

A Bridgestone elkötelezett a közösségek iránt

Társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó szervezeteket és intézményeket. A vállalat immár évek óta segíti abroncsokkal az autópályákon és főutak mentén szolgálatot teljesítő mentőmotorosokat. Tavaly szeptemberben a Semmelweis Egyetem vérszállító flottájának autóit, december 13-án az Ökumenikus Segélyszervezet gépjárműveit látta el új abroncsokkal, 21-én pedig a Környei Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület részére adományozott egy Bridgestone abroncsokkal felszerelt autót.

Szóljon hozzá!