ZETApress

hírportál

Idős Demokraták?

Újév, új ötletek, új lehetőségek. A parlamenti pártok tavasszal kongresszusokra, küldöttgyűlésekre készülnek. Így teszi a FIDESZ-MPP is. A májusi tisztújítson a névváltoztatás nem kerül most napirendre. Megtették már ezt a kilencvenes évek második felében, amikor Magyar Polgári Párt lettek. Az 1990-es orbáni ötletre már akkor sem emlékezett senki.

?90 szeptemberében az alig kétéves párt kampányzáró nagygyűlését tartotta a Corvin moziban. Az októberi önkormányzati megmérettetésre készültek. A főpolgármestert és a polgármestereket a csak később felálló közgyűlések választották, mégis mindegyik parlamenti párt megnevezte főpolgármester-jelöltjét. A FIDESZ jelöltje Ungár Klára országgyűlési képviselőnő volt.

A 27 éves pártelnök hosszasan dicsérte a 32 éves jelöltet, aki zavartan hallgatta a méltató szavakat. A sok-sok jó tulajdonság elhangzása után egy őszes úr jelentkezett. Fiatalok vagytok ti még a főváros vezetésére ? mondta ?, s Klárika is túl fiatal még. Szerezzetek előbb tapasztalatokat, s akkor majd a következő választásokon sikerrel indulhattok!

A teremben meghűlt a levegő, de az elnök nem veszítette el türelmét. Na de bátyám, ha holnaptól a nevünket Fiatal és Idős Demokraták Szövetségére változtatnánk, akkor ön is ránk szavazna ugye? ? kérdezett vissza. Akkor én is, fiam! ? mondta az idős demokrata mosolyogva a hallgatóság nagy tapsa közepette.

Azóta már a párt tapasztalatokat szerzett és 1998-ban az országgyűlési, tavaly pedig az önkormányzati választásokat is megnyerte. Tavaly vált a párt nagykorúvá, s a tagok felső életkori határát, a 35 évet is régen eltörölték. Sokan már most is nagyapák közöttük. Csak nevében nem vált még a párt felnőtté, hanem továbbra is fiatal maradt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ki lesz az új miniszter?

Szóljon hozzá!