ZETApress

hírportál

A Lánchídnál lehet idén az ingyenes műjégpálya

Új helyszínre, a Lánchídhoz, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóra kér területhasználati engedélyt a Miniszterelnöki Hivatal az ingyenesen használható műjégpályához. A múlt héten kiírt közbeszerzési eljárás helyett a hivatal meghívásos pályázaton választja majd ki a rendezvény lebonyolítóját. A Kossuth tér alkalmatlanságáról korábban mi is beszámoltunk.

Az elmúlt évek százezres látogatottsága is bizonyítja, hogy az emberek megkedvelték a parlament előtti ingyenes korcsolyázási lehetőséget. Ezért a Miniszterelnöki Hivatal idén sem mond le a 2002 óta hagyománnyá vált rendezvényről.

A hivatal november 20-án tette közzé a Parlament előtti jégpálya kialakítására és működtetésére vonatkozó egyszerűsített közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását. A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól kért, és november 22-én beérkezett állásfoglalás szerint azonban a rendőrség biztonsági okokból nem javasolja, hogy idén is a Kossuth téren alakítsák ki a műjégpályát.

A Miniszterelnöki Hivatal a rendőrség kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy a Parlament előtti jégpályával kapcsolatos ajánlati felhívását ? a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően ? visszavonja, és az úgynevezett nem az ajánlatkérő mulasztásából eredő rendkívüli sürgősség miatt hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indít ?Jégpálya a Lánchídnál? címmel.

Az új közbeszerzési eljáráson való részvételre a Miniszterelnöki Hivatal meghívja azokat a cégeket, amelyek már felvették az előző ajánlattételi csomagot, továbbá a 2005. évi jégpálya közbeszerzési felhívására jelentkezett cégeket és a 2004. évi győztes vállalkozót.

A Miniszterelnöki Hivatal a döntésről tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémiát, a Fővárosi Közgyűlésnél pedig kezdeményezte a Roosevelt téri parkolóra szóló területfoglalási engedélyt. A közgyűlés hozzájárulása esetén december 23-tól január 2-ig lesz látogatható a Lánchídnál az ingyenes, 25×45 méteresre tervezett műjégpálya, tudatta a kormányszóvivő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elindult a jégpálya új közbeszerzési eljárása

Szóljon hozzá!