ZETApress

hírportál

Elindult a jégpálya új közbeszerzési eljárása

A Miniszterelnöki Hivatal és az érintett intézmények gyors és összehangolt munkájának köszönhetően minden feltétel adott ahhoz, hogy a 2002 óta hagyományossá vált ingyenes műjégpályát idén új helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban alakíthassák ki. A Miniszterelnöki Hivatal december 4-én, hétfőn indította el a hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást Jégpálya a Lánchídnál címmel.

A MEH, mint erről mi is beszámoltunk, a rendőrség kérését figyelembe véve döntött úgy, hogy az ideiglenes jégpálya helyszíne idén nem a Kossuth tér, hanem a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkoló lenne. A Miniszterelnöki Hivatal illetékesei folyamatosan egyeztetnek az Akadémiával a jégpálya létesítése és előkészítése ügyében. A Fővárosi Önkormányzat december 1-jén elfogadta a Miniszterelnöki Hivatal által beadott területfoglalási engedélyt.

Az idő rövidségére tekintettel a Miniszterelnöki Hivatal hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított Jégpálya a Lánchídnál címmel. Az eljárás során négy céget kért fel ajánlattételre. A 2004-es és 2005-ös közbeszerzési eljárások győzteseit, valamint azt a két céget, amely a november 20-án kiírt és később visszavont, Az ingyenes műjégpálya a Parlament előtt című rendezvény megszervezése és lebonyolítása tárgyú egyszerűsített közbeszerzési eljárásra jelentkezett. A cégeknek jövő hét hétfőig van lehetőségük megtenni ajánlataikat, az eredményhirdetés december közepén várható.

A kormányfő december 12-ére széles körű megbeszélést kezdeményezett

Gyurcsány Ferenc széles körű megbeszélést hívott össze december 12-ére a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról. A találkozóra meghívást kapott valamennyi parlamenti párt elnöke és frakcióvezetője, az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a Gazdasági és informatikai bizottság elnöke, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői.

A kormány részéről a konzultáción a szociális és munkaügyi, valamint a gazdasági és közlekedési miniszter is részt vesz. Valamennyi meghívott megkapta az SZMM által készített szakmai javaslatot, valamint az e tárgyban készült közvélemény-kutatás anyagát is. A konzultációra kedden délelőtt 11 órakor a Parlament Gobelin termében kerül sor. A kormány még ebben a hónapban dönteni fog arról is, hogy Románia és Bulgária január 1-jei uniós csatlakozását követően Magyarország milyen munkaerő-piaci szabályokat alkalmazzon az új tagállamok munkavállalóira.

Szóljon hozzá!