ZETApress

hírportál

Nem lesz műjégpálya idén a Kossuth téren

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos állásfoglalásában nem javasolja, hogy a Kossuth téren műjégpálya működjön a decemberi-januári időszakban. A Miniszterelnöki Hivatal a ma megkapott állásfoglalás ismeretében dönt a további lépésekről, tudatta a Kormányszóvivői Iroda. Mint ismeretes, a Parlament előtt 2002-től minden év végén ingyen használták a sportolni, szórakozni vágyók az alkalmilag kialakított műjégpályát. Tavaly már százezernél is többen éltek ezzel a kikapcsolódási lehetőséggel.

A kormány idén is szeretné megrendezni az immár hagyományosnak tekinthető programot. A Miniszterelnöki Hivatal el is indította az ehhez szükséges közbeszerzési eljárást. Figyelembe kell azonban venni, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a védett személyek és a kiemelt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet alapján, az Országház biztonságának megőrzése érdekében, biztonsági műveleti területté nyilvánította a Kossuth teret.

A BRFK a szeptember-októberben történt eseményekhez hasonló esetek megelőzése, valamint a Parlament biztonságának megőrzése érdekében azt javasolta a Miniszterelnöki Hivatalnak, hogy idén ne kerüljön sor a Kossuth téren műjégpálya kialakítására.

Szakértők szerint több lehetséges helyszín is szóba jöhet. Ezek: az 56-osok tere, a Millenáris Park, az Informatikai és Technológiai Innovációs Park, valamint a Magyar Tudományos Akadémia előtti terület a Roosevelt téren. A végleges helyszín kiválasztása előtt további egyeztetésekre és a hivatalos területfoglalási engedélyeztetési eljárás lefolytatására van szükség.

Az ideiglenes műjégpálya helyszínének esetleges megváltozásától függetlenül a Miniszterelnöki Hivatal az előzetes terveknek megfelelően lefolytatja a Közbeszerzési Értesítőben november 20-án megjelent ?Ingyenes műjégpálya a Parlament előtt c. rendezvény megszervezése és lebonyolítása? tárgyú egyszerűsített közbeszerzési eljárást ? ez nem okoz csúszást és többletköltséggel sem jár.

Elindult az Államreform Bizottság honlapja

Az internetes oldal célja, hogy a reformfolyamatokról szóló párbeszéd egyik meghatározó eszköze lehessen. Az Államreform Bizottság titkárságának az volt a célja a honlap elindításával, hogy az érdeklődők első kézből tájékozódhassanak a reformdöntésekhez kapcsolódó háttérmunkák eredményeiről, a mindannyiunk életét meghatározó dilemmákról és egyes megoldási javaslatokról.

Elindult az Államreform Bizottság honlapjaAz célja, hogy a reformfolyamatokról szóló párbeszéd egyik meghatározó eszköze lehessen. Az Államreform Bizottság titkárságának az volt a célja a honlap elindításával, hogy az érdeklődők első kézből tájékozódhassanak a reformdöntésekhez kapcsolódó háttérmunkák eredményeiről, a mindannyiunk életét meghatározó dilemmákról és egyes megoldási javaslatokról.

Fontos volt az is, hogy minél szélesebb körből meríthessenek információkat, megismerhessenek egymással ütköző véleményeket is. Éppen ezért a honlapon olvasható anyagok nem feltétlenül tükrözik a kormány álláspontját ? hiteles forrásnak ebben az értelemben a kormánynak a hivatalos bejelentéseit lehet tekinteni.

A honlapon elsősorban elemzések, tanulmányok, kutatási beszámolók, illetve cselekvési lehetőségeket vázoló dokumentumok találhatók az egészségügyről, az önkormányzati rendszerről, a nyugdíjrendszerről, a közigazgatásról, az oktatásról, illetve a szociális és munkanélküli ellátásokról.

Ezek a dokumentumok többségükben az államreform munkálatokkal foglalkozó szakértők által összegyűjtött hazai és nemzetközi anyagok, illetve az államigazgatásban, az utóbbi években született, vagy minisztériumi megrendelésre készült elemzések, beszámolók.

A honlapon e dokumentumok mellett találhatóak hazai és külföldi kormányzati és nemzetközi szervezetek, kutatóműhelyek oldalaira történő hivatkozások (linkek) is. Ezeken a honlapokon számos, az állam feladatainak újragondolását és a közszféra működésének javítását tartalmazó információ, ötlet, kezdeményezés, s nem utolsósorban nemzetközi reformtapasztalat lelhető fel, fejeződik be a Kormányszóvivői Iroda közleménye.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A Lánchídnál lehet idén az ingyenes műjégpálya

Szóljon hozzá!