ZETApress

hírportál

Nincs napirenden az átalakítás

A kormány az elmúlt hetekben, hónapokban a felsőoktatási rendszer reformjáért felelős kormányzati szervek közös munkájának eredményeként több fontos és előremutató döntést hozott a felsőoktatás rendszerével kapcsolatban, adta hírül Draskovics Tibor kormánybiztos. Ezek a felsőoktatás kiszámítható és hosszabb távon is fenntartható finanszírozása, a felsőfokú képzések minőségi megújítása, valamint a felsőoktatásban való részvétel igazságosabbá tételének irányába hatnak.

Mindemellett a kormány ? az államilag finanszírozott hallgatói létszám több évre is kiszámítható meghatározásának és új elosztási módjának kialakításával ? ahhoz is hozzájárul, hogy a jövőben a hallgatók döntésén múljon az egyes intézmények közötti versengés eredménye. A fejlesztési részhozzájárulás (FER) intézményének átalakítása, mértékeinek megváltoztatása nincs napirenden. Ilyen szándékú munka a felsőoktatási rendszer reform-munkálatainak keretében nem folyik, fejeződik be a közlemény.

Új taggal bővült a munkacsoport

A szeptember-októberi fővárosi demonstrációkkal, rendzavarásokkal és rendfenntartó intézkedésekkel kapcsolatos eseményeket elemző szakértői munkacsoport új taggal gazdagodott, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda. A miniszterelnök felkérését elfogadva a mai napon Vörösmarti Mihály is a munkacsoport tagja lett. A nyugalmazott rendőr dandártábornok, csapatszolgálat szakértő jelenleg a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. Vele együtt a munkacsoport kilenc személyből áll.

A testület elnöke Dr. Gönczöl Katalin egyetemi tanár, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság vezetője. A kormányfő felkérése alapján a munkacsoport tagja már Dr. Györgyi Kálmán, Dr. Kacziba Antal, Dr. Pataki Ferenc, Dr. Tóth Judit, Dr. Halmai Gábor, Dr. Csepeli György és Dr. Ormos Mária. A korábbi felsorolásból hiányzik Dr. Bökönyi István nyugalmazott altábornagy, mert annak a vagyonvédelmi vállalkozásnak a stratégiai igazgatója, amelyik a tévészékházat védte a támadás éjszakáján. Vörösmarti Mihály most az ő helyét foglalta el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nem a múltja miatt kellett távoznia

Szóljon hozzá!