ZETApress

hírportál

Tetőkerti gyertyagyújtás

Erőss Zsolt sötétbenErőss Zsolt hegymászó gyújtja meg a WWF óriásgyertyáját! A sikeres gyertyagyűjtő akciónak köszönhetően a WWF Magyarország 104 kilogrammos, 5 méteres óriásgyertyát öntött ki. A viaszóriást Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg a március 23-án 19 órakor kezdődő nyilvános lekapcsoló eseményen a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében.

A rendezvény ingyenes, a hangulatot Tóth Vera koncertje adja majd meg, a gyertyagyújtásban pedig olyan további hírességek segédkeznek, mint Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó és Szalóki Ági. A WWF Magyarország a sikeres gyertyagyűjtő akció során közel 1400 régi gyertyát, viaszmaradványt és gyertyacsonkot gyűjtött össze, így kiöntötte az Ország Legnagyobb Gyertyáját. Az 5 méter magas viaszóriás több mint 100 liter 100 fokra felmelegített és 90 fokra lehűtött forró viaszból készült, és 104 kilogrammos.

Magyarország legnagyobb gyertyája a klímaváltozás elleni összefogás szimbólumaként a március 23-án 19 órakor kezdődő WWF Föld Órája nyilvános lekapcsoló eseményén kap majd kitüntetett szerepet a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében. Az esemény moderátora Acél Réka lesz, a hangulatot Tóth Vera alapozza meg élő koncertjével, majd Cseh Laci, Kovacsics Anikó, Szalóki Ági és Fenyő Iván segédkeznek Budapest díszvilágításának lekapcsolásában. Az elsötétülés után Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg a WWF Föld Órája 2013-as szimbólumát, az 5 méter magas óriásgyertyát. Az ezt követő gyertyafényes buli során biciklivel működtetett DJ pult szolgáltatja a zenét, afrikai hangszereken játszó dobosok és tűzzsonglőrök szórakoztatják a látogatókat.

Komoly, több órás munka volt az óriásgyertya kiöntése, így még mi sem lehettünk jelen, amikor ez zajlott. A gyertya belsejében egyébként 24 méter kanócból összefont 6 méteres köteg található, ezt gyújtja majd meg Erőss Zsolt hegymászónk Budapest díszvilágításának lekapcsolása után! Azok, akik részt vettek a gyertyagyűjtő akciónkban, ígéretünknek megfelelően visszakapják régi gyertyacsonkjaikat WWF-es külsőben újraöntve. Szeretettel várunk az eseményre mindenkit, aki ezt a különleges alkalmat testközelből szeretné megnézni ? nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

A kampány és a rendezvény támogatói a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a The Prime Management és a Canon Hungária Kft. A kampány kiemelt médiatámogatója a National Geographic magazin, további médiatámogatók a Köpönyeg.hu portál, az Ozone Network és az Origo Media Group ? tudtuk meg Molnár-Baji Évától. A WWF Föld Órája Lekapcsoló rendezvény programja március 23-án, szombaton este a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében:

19:00 Megnyílik a Tetőkert! Az újraöntött WWF-es gyertyák kiosztása.
19:30 Tóth Vera koncert.
20:15 Ünnepi köszöntő Acél Réka, Erőss Zsolt, Tóth Vera, Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó, Szalóki Ági és további hírességek kíséretében.
20:30 Közös lekapcsolás a színpadról: óriás kivetítőn nézzük, ahogyan a Budai Vár, a Lánchíd, a Parlament és a Hősök tere díszvilágítása kialszik.
20:31 Az Ország Legnagyobb Gyertyájának (5 méteres viaszóriás) meggyújtása Erőss Zsolt hegymászó segítségével, majd a WWF-es gyertyák közös meggyújtása.
20:45-től Gyertyafényes buli: biciklis DJ a színpadon, afrikai hangszereken játszó dobosok, tűzzsonglőrök.
21:30 Visszakapcsolás ? Föld Órája Főváros kihirdetése.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Óriásgyertya Szigetszentmiklósra | ZETApress

Szóljon hozzá!