ZETApress

hírportál

Nyíregyházi Föld Órája

Kell egy kis áramszünetNyíregyházi hosszú hétvégét érhet a február 28-án bemutatott WWF Föld Órája regisztráció! Közeleg a világ legnagyobb önkéntes akciója, a WWF Föld Órája, ezért a WWF Magyarország idén is meghirdette a WWF Föld Órája Főváros versenyt ? tudtuk meg Molnár-Baji Évától.

Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a Földórája.hu/ weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án, szombaton 20:30 óráig, egy évig büszkén viselheti ezt a címet. A 2012-es nyertes, Nyíregyháza felajánlásának köszönhetően hosszú hétvégét nyerhet az a regisztráló, aki a 2013-as WWF Föld Órája Főváros címet elnyerő település lakója!

A WWF idén hetedik alkalommal rendezi meg a világ legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld Óráját. Az esemény hazai főszervezője, a WWF Magyarország 2013-ban a lehető legtöbb embert és önkormányzatot szeretné mozgósítani és bevonni a globális mozgalomba, ezért idén is meghirdette a WWF Föld Órája Főváros versenyt. Az akcióban minden település egyforma eséllyel indul, hiszen a rangos elismerést az a város, község vagy falu nyeri el, amelynek arányaiban legtöbb lakója csatlakozik. ? A nevezéshez mindössze annyit kell tennie a versenybe szálló településnek, hogy hivatalosan regisztrál a weboldalon. Ezt követően már lakosain múlik a siker! A győztes település kihirdetésével arra is fény derül, melyik Magyarország legfelelősebben gondolkodó városa! ? buzdít regisztrációra Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

2012-ben arányaiban Nyíregyházáról regisztráltak a legtöbben, így az alföldi megyeszékhely egy évig büszkén viselhette a WWF Föld Órája Főváros címet. A legtöbb környezettudatos lakost számláló település győzelmét WWF panda-logóval ellátott táblák is jelezték a városban. Az elismerés tavalyi viselője, Nyíregyháza városa idén különleges felajánlást tett: az önkormányzat egy 2 fő részére szóló, nyíregyháza-sóstógyógyfürdői hosszú hétvégét ajánl fel annak a szerencsés regisztrálónak, akinek városa elnyeri a 2013-as Föld Órája Főváros címet!

A példamutató település ezzel szeretné ösztönözni a magyar városokat és felelősen gondolkodó lakosaikat, szálljanak versenybe a környezettudatosság jegyében, és a weboldalon történő regisztrációjukkal csatlakozzanak a globális lekapcsoláshoz. A 2013-as év nyertesét a WWF Magyarország a március 23-ai lekapcsoló esemény után hirdeti ki. Ezt a címet a nyertes település egy éven keresztül viseli és használhatja kommunikációjában, vagy akár a WWF jól ismert panda logójával egészítheti ki a település határát jelző táblákat!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tetőkerti gyertyagyújtás | ZETApress

Szóljon hozzá!