ZETApress

hírportál

Boldog karácsonyt!

Csak hat képviselőjelölt készülhet nyugodtan az ünnepekre Ferencvárosban. Bácskai János (Fidesz-KDNP), Bánsági Tamás (MSZP), John Emese (SZDSZ), Paulik Péter (Munkáspárt), Szegedi Csanád (Jobbik) és Várady Tibor (Humanista Párt) összegyűjtötte a 750 ajánlószelvényt, így nevük szerepelni fog a január 11-i szavazólapokon.

Almási László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF) és Polgár Tamás Tomcat (Zöldpárt) is ezernél több ajánlószelvényt adott le a december 19-i határidőig, mégsem indulhat az időközi választáson, mert közöttük számos érvénytelent találtak. A három aspiráns csak 376, 356, illetve 13 érvényes cédulát tudott felmutatni, míg a többi 415, 669 és 1152 szelvény ? összesen 2236 darab ? fénymásolt papírlap volt. Közöttük többesjelölést is jócskán találtak a kerületi választási bizottság tagjai.

A kerületben eredetileg 13-an pályáztak, de Balogh Béla (Magyarországért Párt), Jován László független jogász, Medveczky Zoltán (MZP) és Szabó István Pál (TIP) végül nem adott le ajánlószelvényeket. Ők már biztosan nem indulhatnak januárban, míg a hamisításon kapott három jelölt fellebbezhet a kizárás ellen, sőt bírósághoz is fordulhat. Más kérdés, hogy a jogerős döntés csak a választások utánra várható.

Segítsük egymást, gyerekek!

Nagykanállal ehetnek mától péntekig a hajléktalanok. Demszky Gábor főpolgármester a városligeti PECSA melleti réten nyitja meg délelőtt 11-kor a Mindenki Karácsonya fővárosi rendezvényt, amelynek keretében három napon át 6950 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. Az etetést a Fővárosi Önkormányzat hét- és félmillió forinttal támogatja.

A vasutassztrájkot kilenc nap után tegnap hajnalban bizonytalan időre felfüggesztették, így karácsonyra vonattal is elutazhatunk szeretteinkhez. A Volán is fellélegezhet, mert már a mentesítő járatokkal nehezen bírták elszállítani az utasokat. Bárcsak Ferihegyen is fellélegezhetnénk!

A Teréz körúti Ruttkay Éva Színházban 3-kor kezdődik a Magányosok Karácsonya. Hazajutásuk már problémás lehet, mert a BKV utolsó földalatti járatai fél 4-kor, a felszíniek meg 4 órakor indulnak a végállomásokról, utána csak az éjszakai buszokkal utazhatunk. A Nagykörúton is busz jár a villamosok helyett délután, míg mához egy hétre ? Szilveszterkor ? a Nagykörúton éjszaka is villamosozhatunk. A parkolásért a Budai Vár, a Citadella és a Margitsziget kivételével a téli szünet végéig, január 4-ig nem kell fizetnünk. A mai napot szombaton dolgoztuk le, míg a jövő péntek helyett január 10-én, szombaton munkálkodunk. Most mi is parkoló-pályára állunk. Minden kedves olvasónknak kellemes ünnepeket kívánunk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » BÚÉK ?09!

Szóljon hozzá!