ZETApress

hírportál

Utasok az Égi Udvarban

Hajnali 2 órakor egy órával előbbre, 3-ra kellett állítanunk a kismutatót az óráinkon. A nyári időszámítással egy időben vezették be a nyári menetrendet is a légi forgalomban, s ma nyitotta meg kapuit az utazóközönség előtt az Égi Udvar is Ferihegyen.

A múlt hétvégi sztárok helyett ma már csak az utazni vágyók ? meg jómagam, a kíváncsi újságíró ? ment ki a 2-es terminálra. A 2A oldalon rengetegen álltak sorba a beszállító pultoknál, míg a 2B oldalon senki sem volt. Itt kellett feladni a csomagokat, itt kapták meg a beszálló kártyákat, s ezzel lehetett bejutni az Égi Udvar utas biztonsági ellenőrzésére.

Mindig csak az A oldalon van tömeg? ? kérdeztem az informátorokat. ? Ez váltakozó ? felelte a kisasszony ?, de ma nem erről van szó. Technikai okokból most csak az A oldali pultok működnek, így mindenkinek ott kell sorba állni, akár Schengenen belül, akár azon túlra utazik.

Megtudtam még tőlük, hogy a Ferihegyen átszállóknak nem kell kijönni a földszinti érkezési kapun, s nem kell újra bemenni az I. emeleti indulásin, hanem az Égi Udvarba egy másik bejáraton, az utas biztonsági ellenőrzés kikerülésével tudnak bejutni. Mivel őket már a külföldi repülőtéren a beszállás előtt ellenőrizték, felesleges lenne itt újra megismételni az időigényes folyamatot.

Szerettem volna az új nyári menetrendet is megkapni, de ez még nem volt kész. Mint megtudtam, a korábbi gyakorlathoz hasonlóan egy-két hetet kell várni az elkészültére. Addig marad az Internet, ahol az induló és érkező járatokról naprakész felvilágosítás kapható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sixt az Égi Udvarban | ZETApress

Szóljon hozzá!