ZETApress

hírportál

Nőnap a Millenáris Parkban

Az MSZP Országos Nőtagozata délután Szegfű-díjakat, Közéleti-díjakat és Szegfű-okleveleket adott át a Millenáris Park Teátrum E-épületében. Az ünnepi eseményre a párt délelőtti nagygyűlését követően került sor. (Ezzel egyidőben az MSZP szimpátia-tüntetést szervezett a nagygyűlésről távozóknak a duna-parti Szent István parkba, melyet elfújt az orkán.) A díjakat Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök és Gurmai Zita, az MSZP Országos Nőtagozatának elnöke adta át.

A Nőtagozat idei díjazottai

Közéleti-díj a nők közéleti szereplésének támogatásáért: Kálmán Olga hírigazgató, Koncz Gábor színművész, Pécsi Ildikó színművész és Szily Nóra műsorvezető. Nemzetközi díjazott: Anna Karamanou, az Európai Parlament Nőjogi Bizottságának volt elnöke.

Szegfű-díj: Balla Jánosné polgármester Nyírbátor, Dr. Juhászné Lévai Katalin országgyűlési képviselő Debrecen, Révész Tiborné nyugdíjas Isaszeg és Rottenbiller Ferencné nyugdíjas Budapest.

Szegfű-oklevél: Andalicsné Joó Zsuzsanna Zalaegerszeg, Belányiné Csányi Klára Kisvárda, Hegyesi Zsuzsanna Szeghalom, Kácsa Irén Tatabánya, Kovács Erzsi Budapest, Nagy Viktorné Ercsi, Surányi Józsefné Veszprém, Takács Lászlóné Szikszó, Tarjányi Dezsőné Kiskunfélegyháza, Wirth Ferencné Pécs.

Mi kezdődik el kilencedikén?

A délelőtti nagygyűlésen a pártelnök-miniszterelnök és Juhász Ferenc pártelnök-helyettes arról győzködte a hallgatóságot, hogy a jövő heti népszavazáson nemmel szavazzon a Fidesz igenjeivel szemben. Ezzel a tandíj, vizitdíj és kórházi napidíj megtartása mellett foglaljon állást. Az a furcsa az egészben, hogy ezzel a józanész ellen agitált.

S hogy miért mondom mindezt? Mert péntek reggel a tévében Gyurcsány arról beszélt, hogy a népszavazás komolytalan, hiszen minden épeszű ember arra voksol, hogy ne kelljen fizetni. Ha azt kérdeznénk, ingyen legyen-e a pálinka, meg az államilag dotált színházjegy és múzeumi belépő, azt is mindenki megszavazná ? mondta. Kár, hogy a riporter nem mondta el neki, hogy pálinkát inni, színházba és múzeumba járni nem kötelező, orvoshoz viszont többnyire kényszerből megy valaki.

Ezek után miért várja azt híveitől, hogy ne legyen ép az eszük? A kormányfő arról is beszélt péntek reggel, hogy a népszavazás kimenetele nem lesz hatással a kormány helyzetére és munkájára. Most már csak azt nem értjük, ha tényleg nem veszik komolyan, miért költenek milliárdokat az ellenkampányra, a szórólapokra és óriásplakátokra? Nem kellene inkább ezt a pénzt is az egészségügyre és az oktatásügyre fordítani?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Az elnök malaca

Szóljon hozzá!