ZETApress

hírportál

Az elnök malaca

A HospInvesté lett az egri Markhot Ferenc Kórház is. A gyöngyösi, hatvani és parádsasvári intézetek után így az összes Heves megyei kórház a magántársaságé lett. A pénteki közgyűlésen döntött erről a megyei képviselőtestület.

Ha visszaemlékszünk a 2006-os őszi önkormányzati választásokra, náluk alakult ki patthelyzet a testületben, mivel a jobb- és baloldali képviselők azonos létszámúak voltak. A szocialisták az eddigi elnököt, Sós Tamás parlamenti képviselőt, míg a Fideszesek saját jelöltjüket favorizálták. Végül a helyzetet egy szabaddemokrata városatya oldotta meg, aki előbb kilépett a frakciójából, majd Sósra szavazott.

A pénteki megyegyűlésen a magánosítást ellenzők síppal, dobbal, de nádi hegedű nélkül akarták a döntést megakadályozni, kevés sikerrel. A kórház húsz évre kikerült a megye hatásköréből. Az ellenzők egy malacot adtak a közgyűlési elnöknek mintegy jelezve, hogy disznóság az, ami itt történt.

Sós elnök szombat délelőttre kiheverte a viharos ülés fáradalmait. Míg elvtársai a Millenáris Teátrumban nagygyűlésüket tartották, ő a Hungexpo 16-os pavilonjában fogyasztotta sleppjével mellettem a malacságokat. Az Utazási kiállításon vastag- és vékonyhurkát kínáltak a vendéglátók. Jutott mellé a fehér- és vörösborból, esküvői pogácsából és kalácsból egyaránt. Itt legalább jól választott az elnök, ezt magam is tanúsíthatom.

Szóljon hozzá!