ZETApress

hírportál

Bringás felvonulásra várunk!

Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nemcsak ezen a napon, mert ahol jó bringázni, ott jó élni is! Találkozzunk április 20-án szombaton 15 óra előtt a népligeti Soó Miksa sétányon! – kéri a Magyar Kerékpárosklub.

Együtt tekerünk végig a Népliget – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – városligeti Napozórét útvonalon.

Idén visszatér az I bike Mini! Csináljunk olyan várost Budapestből, ahol minden gyerek bátran és biztonságban bringázhat! Az I bike Budapest 2024 részeként rövidített, a tömegtől elválasztott útvonalon várjuk a kisgyerekes családokat. Ha gyereked már kinőtte a gyerekülést, de a teljes menet még sok lenne neki, viszont szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok I bike Minihez!

Óriási szükségünk van még legalább 50 rendezőre, aki segít nekünk a felvonulás napján! Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. Ők a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. Gyalogos rendezőket is keresünk! Ha nincs biciklid, vagy valamilyen oknál fogva nem szeretnéd végig tekerni a távot, de ennek ellenére támogatnád az év legnagyobb bringás felvonulását, akkor várunk gyalogos rendezőként! A feladatok nagyon hasonlóak lesznek a biciklis rendezőkéhez, viszont az útvonal elején, a rendezői gyűléstől sétatávolságra kérjük a segítségedet.

12 pontban foglaltuk össze, hogy mit kérünk a városvezetéstől a következő önkormányzati ciklusban, ezt elküldtük a főpolgármester-jelölteknek. A felvonulás napján pedig megosztjuk veletek, hogy ők mit vállalnak ebből. Ilyen intézkedéseket kérünk a főváros vezetésétől a 2024/2029-es közötti önkormányzati ciklusban:

01. Forgalomarányos kerékpáros költségvetési keret létrehozását
02. Biztonságosan megközelíthető Lánchidat
03. Sebesség- és zajcsillapítást a lakóövezetekben és kerületközpontokban
04. Külvárosi kerékpártárolás fejlesztését
05. A Bubi továbbfejlesztését
06. A külvárosi kerékpárhálózati fejlesztések gyorsítását
07. Teljes kerékpáros főhálózatot a belvárosban
08. Kombinált közlekedést népszerűsítő kampányokat
09. Adatalapú közlekedésfejlesztést, nyilvános baleseti adatbankot
10. Biztonságosan kerékpározható pesti rakpartot, Rákóczi utat, Petőfi és Szabadság hidat
11. Az útfejlesztések minden közlekedő számára biztonságosan valósuljanak meg
12. A kerékpárszállítás fejlesztését a BKK járműveken

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. I bike MOL Bubival | ZETApress

Szóljon hozzá!