ZETApress

hírportál

I bike MOL Bubival

Irány az I bike Budapest MOL Bubival! Vegyen részt MOL Bubival az I Bike Budapest felvonuláson! Április 20-án szombaton a 14 óra után indított és 19 óráig lezárt bérlések a havi és éves MOL Bubi bérlettel rendelkezők számára 30 perc után is díjmentesek – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

Mint pénteken megírtuk, idén is megrendezik az I bike Budapest kerékpáros rendezvényt és felvonulást április 20-án szombaton. A Magyar Kerékpárosklub szervezésében a felvonulók várhatóan 15 órakor indulnak a Népliget, Soó Miksa sétány – Üllői út – népligeti felüljáró – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – budai alsó rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Széchenyi lánchíd – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Városliget, Napozórét útvonalon.

A havi- és éves MOL Bubi bérlettel rendelkezők 14 óra után felvett közbringákat a 30 perces díjmentes időszak után is ingyenesen használhatják, nem számolják fel nekik a 40 forintos percdíjat. A teljes felvonulás ideje alatt használható a MOL Bubi anélkül, hogy plusz díjat kellene fizetni, amennyiben legkésőbb 19 óráig visszaadják a bringát. A BKK a nap végén törli a 30 percen túli használatból származó összeget, így nem terhelik meg az ügyfelek bankkártyáját. A BKK arra kéri a bubizókat, hogy:

már a népligeti gyülekezőhelyre is MOL Bubival érkezzenek;
mindenképpen gyűjtőállomáson adják vissza a bicikliket, mert az azokon kívül lezárt bringák után 5000 forint állomáson kívüli lezárási felárat számítanak fel;
aki MOL Bubival érkezik, lehetőség szerint azzal is távozzon, hogy a gyűjtőállomások ne maradjanak üresen, és a több mint 2400 közbringa többsége visszakerüljön a város összesen 208 gyűjtőállomására, ezzel segítve a közbringák elosztását.

Aki a díjmentes időszak alatt esetleg problémát tapasztal, az jelezheti az appban vagy a BKK telefonos ügyfélszolgálatán. Az I bike Budapest kerékpáros felvonulással kapcsolatos forgalmi változásokról is hamarosan tájékoztatja ügyfeleit a BKK. Érkezzen MOL Bubival és bringázzon ingyenesen az I bike Budapest felvonuláson!

Szóljon hozzá!