ZETApress

hírportál

Vizit a testvérnél

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 19. szám

Magyarkanizsán, Ferencváros legdélibb testvérvárosában, Szerbiában jártunk. A név valójában nem egyetlen települést jelöl, hanem ? ottani szóhasználattal ? a községet, ami a magyarországi járás fogalmának megfelelő ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurir legújabb számában.

Kanizsa tehát 13 település összessége, amelyek központja Kanjiza. A kétnapos esemény során a civil küldöttség a község több települését is meglátogatta, ahol a vendégeket mindenhol nagy szeretettel fogadták a helyiek. A látogatás célja a kulturális kapcsolatok erősítése volt, hogy az 1997 óta létező testvérvárosi kapcsolat ne csupán papíron létezzen, hanem valódi tartalmat kapjon, a Tisza menti szerb településekkel.

A küldöttséget Zubornyák Zoltán, a Ferencvárosi Művelődési Ház igazgatója vezette. A látogatás során több megállapodás is született, amelyeknek eredményeit a közeljövőben már tapasztalhatja is a kultúrakedvelő közönség a ferencvárosi kiállítóhelyeken, színházakban és más művészeti intézményekben.

Kiállítás hátizsákból

Babos Bertalan Zsili képzőművész alkotásai nem ismeretlenek a Ráday utcai galériák látogatói között. Az idei Plein-Art keretében most textilnyomataiból nyílt kiállítás, kapcsolódva a fesztivál vezérfonalához, hiszen a díszvendég India volt a Kultuccában ? írta Steiner Gábor főszerkesztő, aki az előző hetihez hasonlóan megint sok-sok érdekességet tett közzé.

Az Escobar Gallery Ephemeralban Szombathy Bálint képzőművész által május 23-án megnyitott kiállítás nem csupán a művész alkotásai révén volt különleges, hanem a megnyitó tekintetében is. Az Escobar ugyanis nem volt nyitva a megnyitó idején! A művész ezért hátizsákkal érkezett, amelyben művei mellett pogácsa és némi innivaló is akadt a vendégek részére. A rendhagyó kiállítás-megnyitó igen nagy sikert aratott a meghívottak és a járókelők körében is, hiszen ilyennel még a legtapasztaltabb tárlatjárók sem találkozhattak a Kultuccában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fesztivál a stadionban | ZETApress

Szóljon hozzá!