ZETApress

hírportál

Fesztivál a stadionban

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 20. szám

A Ferencvárosi Fesztivál a kulturális rendezvények legnagyobbika Ferencvárosban. A korábban a Bakáts téri színpadon és a tér környezetében megrendezett fesztiválnak idén az Üllői úti Albert Stadion ad otthont, ahol a pályán felállított színpad történéseit a lelátó két szektorából kísérhetik figyelemmel a nézők.

Nagy örömömre, Ferencváros két nevezetessége, az FTC és a Ferencvárosi Fesztivál összefogott ? mondta Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere az április 21-i sajtótájékoztatón. Pálfai Károly a Ferencvárosi Torna Club sajtófőnöke ehhez hozzátette, a klubvezetés örömmel áll a rendezvény mellé és a jövőben is nyitni szándékoznak a kulturális és karitatív események felé, a futballon kívül.

Félig tréfásan megjegyezte, hogy a Fradi pályán így a jövőben békésebb közönség is megfordul majd. A Ferencvárosi Fesztivál eseményei a labdarúgó világbajnokság idején zajlanak majd, így a stadion most épp azok számára nyújthat majd kikapcsolódást, akiket nem a futball érdekel, hanem inkább szabadtéri kulturális programokra vágynak ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Gárdos Péter, a Ferencvárosi Fesztivál művészeti vezetője kiemelte, a világon mindenhol hagyománya van annak, hogy stadionok adnak otthont koncerteknek és más rendezvényeknek. Az idei fesztivál vezérfonala a hagyomány és a minőség. Ezen felül ne felejtsük el, hogy a fesztivál egyfajta búcsúnak is felfogható, hiszen a régi, 1974-ben épült Fradi pálya helyén hamarosan új stadion várja a futball, és mostantól a kultúra rajongóit is ? írta Steiner Gábor főszerkesztő, aki az előző hetihez hasonlóan megint sok-sok érdekességet tett közzé.

Az Üllői úti pálya mellett, az ingyenes templomi koncertek idén is a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébánia templomban lesznek, de a Művészetek Palotája előtti téren és a 2B Galériában is akad majd látnivaló. A részletes programot lapunk programajánlója tartalmazza, de megtalálható a Ferencvárosi Kurír, a Fesztivál és a Kultucca honlapján is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új városrész Dél-Pesten | ZETApress

Szóljon hozzá!