ZETApress

hírportál

Megmentették a kutyust

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 18. szám

Ezek a mai fiatalok ? szokták mondani az idősebbek, amikor nem éppen pozitív véleménnyel vannak a fiatalság körülöttük folyó cselekedeteiről. A médiában is mindig azt halljuk, az ifjúság nemtörődöm, a mai gyerekeket nem érdekli más, csak a bulizás, a lógás a haverokkal a plazákban.

Nos, ez közel sincs így, Ferencváros fiataljai között is mindig akadnak olyanok, akik nyitott szemmel járnak az utcákon és segítségére sietnek a rászorulóknak, ahogy arról Ruttkai Mária is tájékozatta lapunkat A nap szerény hősei című levelében ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír vezércikkében.

Május 12-én a József Attila lakótelepi focirajongó gyerekekből verbuválódott Fradi-focicsapat tagjai a romos Pest-Buda mozi irányából már alig hallható, fájdalmas kutyahangra lettek figyelmesek, és keresni kezdték a hang forrását. Az idősebb gyermek- és állatszerető Endrődi Zoltán vezetésével bemásztak a mozi kerítésén, és megkeresték a bajbajutott ebet, amely egy mély aknába esett a lezárt területen, és abból nem tudott a maga erejéből kimászni.

A szorult helyzetben lévő, szenvedő kutyát a gyerekek sem tudták a szűk helyről kimenteni, ezért Nagy Erika telefonon kért segítséget a tűzoltóktól, akik néhány percen belül megérkeztek és szakszerűen kiemelték a bajbajutott négylábút, aki végül sérülés nélkül úszta meg a kalandot, és saját lábán távozott a helyszínről, a gyerekek nem kis örömére.

Fórika Jolán, Kovács Attila, Endrődi Zoltán, Kövesdi Fanni, Nagy Erika, Babári Ferenc, Babári Fanni, Pásztor Zsolt és Máté Dániel példája mindannyiunk számára követendő, hiszen az emberség és a segíteni akarás olyan értékes erények, amelyek szebbé és jobbá tehetik emberi ? és állati ? kapcsolatainkat, és ezáltal országunkat is. Köszönet illeti a Kispesti Tűzoltóság tagjait is, akik Vincze Zsolt vezetésével ismét bebizonyították, a tűzoltók nem véletlenül oly népszerűek a lakosság körében ? írta Steiner Gábor főszerkesztő, aki az előző hetihez hasonlóan megint sok-sok érdekességet tett közzé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vizit a testvérnél | ZETApress

Szóljon hozzá!