ZETApress

hírportál

Könyv a közönségtalálkozón

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 17. szám

Ferencvárosban már az ?50-es években is nagy figyelmet kapott a kerület múltjának kutatása.

Xantus Zoltán és Kóbor István vezetésével az akkoriban folyó gyűjtő- és kutatómunka eredményeként 1959-ben látott napvilágot az első átfogó, a kerület történelmét bemutató helytörténeti kiadvány, amelyet 1973-ban és 1992-ban két további nagyobb szabású mű követett, és időszakos helytörténeti kiállítások is nyíltak a kerületben.

Az állandó kiállítás helyszíne, amely a kutatómunkának és a jelen eseményei dokumentálásának is kellő teret ad, valamint a helytörténeti emlékek megfelelő tárolását is biztosítja, 1997-ben a Pipa utcában nyílt meg, ahonnan azóta még jobb körülmények közé, a Ráday utcába költözött ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Ferencváros két évszázados történelméről emlékezik meg június 3-án az a konferencia is, amelyet a kerület önkormányzata rendez meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem elméleti tömbjének előadójában. A szakmai konferencia előadói között természetesen ott lesz Gegesy Ferenc polgármester, valamint számos olyan előadó is, akik részletesen ismerik a kerület történelmét vagy tevékenyen részt vettek, részt vesznek Ferencváros jelenének alakításában. A vendégek megismerhetik a jövőre vonatkozó terveket, és azt az integrált városfejlesztési stratégiát (IVS), amely a legmagasabb szinten is elismerést szerzett, és amelynek mentén a kerület jelenlegi rohamos fejlődése nap, mint nap nyomon követhető.

A nagyszabású rendezvény kísérő eseményei között, a szakmai kiállítások mellett egy helytörténeti kiállítás a kerület történetét mutatja be, egy közönségtalálkozón pedig bemutatkozik a Ferencváros 200 évét bemutató könyv is ? írta Steiner Gábor főszerkesztő. Az elmúlt hetihez hasonlóan további érdekességeket a mostani számban is olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megmentették a kutyust | ZETApress

Szóljon hozzá!