ZETApress

hírportál

2B +3dB a Rádayban

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 16. szám

Az idén második alkalommal megrendezett +3dB Kortárs Hangművészeti Fesztivál a képzőművészet és a zene között elhelyezkedő olyan művészeti ágakra, mint a hangművészet és hanginstalláció, kíván szélesebb rálátást adni.

Cseh, holland, lengyel, német, örmény, szlovák és magyar szerzők saját előadásukban mutatják be műveiket a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A fesztivál ideje alatt, a különböző országokból érkező művészek zenei performanszai mellett a Képíró utca 6-beli Labor Galériában tematikus előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a hangművészetről, a Ráday utca 47. szám alatti 2B Galéria pedig hanginstallációs kiállítással kapcsolódik a rendezvényekhez. A kiállítás megnyitója május 11-én este 6-kor lesz. A részletes program a Ferencvárosi Kurírban olvasható.

A digitális festészeti verseny kiállítása

A számítástechnikát kedvelő, művészi hajlamú, kreatív alkotó fiataloknak hirdette meg a BPIX Digitális Alkotó Centrum az IFI-2010 Digitális Festészeti Versenyt, amelynek első 15 helyezettje bemutatkozási lehetőséget is kap: a győztes alkotásokat a Plein Art Művészeti Fesztivál idején állítja ki a galéria ? olvashatjuk a legújabb lapszámban, melyben a múlt hetihez hasonlóan sok értékes információ található.

Az idei Plein Art témája India, ehhez kapcsolódott a verseny témája is. A pályázat címe: India, ahogyan én elképzelem. A kiállítás május 13-án este 6-kor nyílik meg a Ráday utca 31/b. alatti kiállítóhelyen, ahol a 8 és 18 év közötti fiatalok számítógépen alkotott digitális munkái június elsejéig lesznek láthatók ? írta Steiner Gábor főszerkesztő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Könyv a közönségtalálkozón | ZETApress

Szóljon hozzá!