ZETApress

hírportál

Képtelen történet

Sajtótájékoztató helyett sajtóelhárítás történt ma délben a Nyugati pályaudvaron. A Bécsből jövő luxusvonatot váró újságírók zömét ingerülten utasította el a két hölgy a Királyi váró ajtajában. Jelen sorok írója is így járt, de ne menjünk még ennyire előre.

A Bécs?Budapest?Bécs luxus nosztalgiavonat bemutatása alkalmából szervezett szakmai tájékoztatóra és azt követő workshopra szólt a meghívás két héttel ezelőtt. Mottója: A lassúság luxusa, utazás, mint a császárok korában.

A Majestic Imperator Vasúttársaság és a Magyar Turizmus Zrt. közös, kétnyelvű szakmai tájékoztató keretében mutatja be az osztrák és a magyar szakma számára a Bécs?Budapest?Bécs vasútvonalon, új turisztikai attrakcióként indítandó luxus nosztalgiavonatot, amely május 9-én, vasárnap első alkalommal érkezik Budapestre, ahol ünnepélyesen, tűzoltó-zenekari kísérettel fogadják. A luxusvonat ünnepélyes fogadása és bemutatása alkalmából tartandó szakmai rendezvényre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt ? értesítették a szerkesztőségeket.

A házigazdák: Dr. Gottfried O. Rieck, a Majestic Imperator tulajdonosa, Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének vezetője lesz. Helyszín a Nyugati pályaudvari Királyi váró. A vasárnapi program 12 órakor a vonat érkezése, 12:45-től 13:45-ig szakmai tájékoztató, majd 14:10-től 16 óráig szakmai workshop lesz.

A szakmai workshop célja a luxus nosztalgiavonattal való utazás turisztikai csomaggá alakítása, magyar szolgáltatók bekapcsolásával. A szerelvény különvonatként egyeztetés szerint rendelkezésre áll, s különösen alkalmas incentive és céges rendezvények lebonyolítására. A tervek szerint 2011 áprilisa és októbere között heti rendszerességgel, menetrend szerint fog közlekedni a vonat Bécs és Budapest között. A workshop keretében lehetőség nyílik a Majestic Imperator vasúttársaság illetékeseivel való közvetlen kapcsolatfelvételre.

A workshopra jelentkezőknek 10 perces időintervallumokat adunk meg, amikor a Majestic Imperator képviselőivel közvetlen szakmai megbeszélést folytathatnak, a jelentkezések számának függvényében. Kérjük, hogy a workshop időbeosztásának elkészítése érdekében részvételi szándékát feltétlenül jelezze Szaffner Dóra (06-1) 488-8730 telefonszámán, vagy elektronikus címén április 30-án, péntekig! Szeretettel várjuk! Majestic ? fejeződött be az április végi meghívás.

Mivel csak a vonatot szerettem volna megnézni, s a sajtótájékoztatót végighallgatni, a workshopra nem jelentkeztem. A meglepetés már e hét közepén ért. Vígh Alex fotósunk regisztrációs kérelmét ? aki főállású MÁV dolgozó ? elutasították. Annyi baj legyen! ? gondoltam, s ma délre a pályaudvarra mentem. Itt derült ki, hogy a vonat késik, dél helyett csak háromnegyed 1-re ér ide Bécsből. A bejárat előtt már hat elküldött újságíró mérgelődött. ? Önt sem hívtuk ? förmedt rám durván az egyik beengedő hölgy ?, ezért megkérem, hogy ne is vegyen részt a rendezvényen!

Próbáltam higgadt maradni, sajtóanyagot kértem. Két lapot adott, melyen a meghívóban közölteknél több és lényegesebb információ nem volt. ? Elektronikus úton küldjük el a többit ? mondta. ? De ha meghívót sem küldtek, honnan tudják a címemet? ? kérdeztem, de csak az előbbieket hajtogatta. Látszott, hogy nagyon ideges, mert az előttem elküldött kollégák és kolléganők jól felbosszanthatták.

Gyorsan eljöttem, mert nem volt kedvem a sorstársaimnak magyarázkodni, velük együtt méltatlankodni. ? Csak a sajtóanyagért jöttem! ? mondtam nekik menet közben, pedig a történtekért nem nekem kellene szégyenkeznem!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megjött a luxusvonat | ZETApress

Szóljon hozzá!