ZETApress

hírportál

Péternek Péterről

Gátlástalanságnak és megengedhetetlennek tartom, hogy visszaélnek egy családi tragédiával, és a Fidesz politikai célokra próbálja meg felhasználni ezt az ügyet. Egyebek mellett ezt tartalmazza Szilvásy György válaszleve, amelyet a kancelláriaminiszter küldött el Szijjártó Péternek a testvérével, Szilvásy Péterrel kapcsolatos kérdéseire, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerdán tett fel kérdéseket a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek. Szilvásy György válaszában arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy a parlamenti képviselő által bizalmas dokumentumoknak nevezett e-maileket nem őrizte meg a Miniszterelnöki Hivatal, így azokba nem lehet betekinteni sem.

A kormány tagjaihoz címezve e-mailek és levelek formájában rendszeresen érkeznek állampolgári bejelentések és panaszok, illetve magán- vagy közérdekű felvetések. Ezek tartalmáért a címzettek sem politikai, sem morális felelősséggel nem tartoznak ? fogalmazott Szilvásy György a levélben, hozzátéve, hogy a megalapozott, közérdekű felvetéseket az illetékes állami szervek érdemben megválaszolják, és ha lehetséges, az egyéni kérelmek, panaszok esetén is igyekeznek segíteni. A felvetések nem csekély hányada tartalmánál fogva választ, intézkedést nem igényel. Az utóbbi kategóriába tartoznak öcsém, Szilvásy Péter saját kezdeményezésére, magánszemélyként, e-mail formájában küldött üzenetei, írta a miniszter.

A válaszlevél egy személyes megjegyzéssel zárul, amelyben a miniszter gátlástalannak és megengedhetetlennek minősítette, hogy a Fidesz pártpolitikai célokra akar felhasználni egy családi tragédiát. Szilvásy György sajtónyilatkozataiból ma már ismert, hogy testvére pályafutása elején egy gyógyszergyárban dolgozott, többszörösen kitüntetett feltaláló volt, majd egyre inkább a természetfeletti dolgok felé fordult, és a munkahelyét is otthagyta.

Szüleim, testvérem és jómagam több mint tíz éve vagyunk annak a tanúi, hogy a nagyon tehetséges testvérem hogyan épül le egzisztenciálisan, és hogyan él egy képzelt világban, fogalmazott ezzel kapcsolatban a kancelláriaminiszter. Nem tudom, nem akarom és soha nem is fogom megtagadni a testvéremet. Ha levelet kapok tőle, elolvasom, de mindenki másnak már évekkel ezelőtt is azt javasoltam, hogy egyszerűen csak törölje, folytatta. Szilvásy Péternek egyébként soha semmilyen megbízást nem adott a kormány egyik tagja sem tanulmányok elkészítésére.

A kormányzati jelző használatával kapcsolatos aggodalma alaptalan. Az üzleti tevékenységet végző cégek esetében a jogszabályok és a joggyakorlat kellő eligazítást ad. Ön legfeljebb úgy tesz, mintha nem tudna erről. Ugyanígy nyilván tisztában van azzal, hogy testvérem tanácsait nem ilyen keretek között osztogatta, e név használatával nem alapított céget, vagy hivatalosan bejegyzett egyéb szervezetet és tanácsiért semmilyen díjazásban nem részesült. Az Ön politikai ízlését nem kívánom minősíteni, azt a bíróság már többször megtette, fejezte be Szijjártó Péternek írt válaszát a kancelláriaminiszter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Lex Minimi Vácott

Szóljon hozzá!