ZETApress

hírportál

Kiserdőben nagytakarítás

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 15. szám

A lakótelep szélén található Kiserdőnek viszontagságos az élete. Tehet bármit a Ferencvárosi Önkormányzat, a RÖNK vagy a környezetvédők, mindig akadnak, akik újra, meg újra szeméttárolónak tekintik az amúgy kiváló pihenőhelyként számon tartott területet.

Április 23-án, pénteken 235 ferencvárosi iskolás húzott Zebrek munkakesztyűt és ragadott és műanyagzsákot, hogy megszabadítsa a parkot a szétdobált, szemet sértő, oda nem illő alkotóelemektől, amelyek mennyisége első látásra nem is tűnt ijesztőnek, azonban a kétórás munka után, amelyből a kerület bal- és jobboldali politikusai is kivették részüket, a FeSzoFe Kht. teherautója 8-10 köbméter szeméttel megrakodva távozott a helyszínről.

A Sebők Endre és a NOE Ludotéka-Ferencváros Helyi Csoportja által szervezett akció azonban minden bizonnyal nem az utolsó, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján még az idén sor kerülhet a következő Kiserdő-takarításra, mivel arra sajnos számítani sem lehet, hogy az emberek megjavulnak, az erdő teljes védelme pedig csak tetemes költséggel lenne megoldható. ? Ismét tiszta a Kiserdő, de meddig? ? teszi fel a kérdést Steiner Gábor főszerkesztő a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

S amíg a legutóbbi lapszám még az előttünk álló választásokkal is foglalkozott, addig a mostanira ez már lecsengett. A második fordulót követően a mostaniban jobbára a kerület kulturális híreit olvashatjuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 2B +3dB a Rádayban | ZETApress

Szóljon hozzá!