ZETApress

hírportál

Királyi fenségek Ferencvárosban

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 10. szám

Március 19-én, pénteken az egy lakosra jutó koronás fők számát tekintve Ferencváros valószínűleg bekerülhetne a Guinness rekordok könyvébe, hiszen kora délelőtt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán tett látogatást Kamilla cornwalli hercegnő, aki férjével, Károly walesi herceggel többnapos látogatásra érkezett Magyarországra ? írta Steiner Gábor főszerkesztő a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

A hercegnő részt vett a Gyermekklinika 125 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen és leleplezte a jubileumra emlékeztető márványtáblát is. A hercegnői látogatás alkalmával vehette át első ízben Beck Györgytől, a Vodafone Magyarország vezérigazgatójától a vállalat magyarországi 10 éves jubileumára alapított Társadalmi Felelősség Díjat a Robert Burns Alapítvány, amely a ?jótékonysági Oscarral? járó ötmillió forintot a Gyermekklinikán egy új részleg létrehozására fordítja, ahol a jövőben a vidéki szülők 24 órán keresztül együtt lehetnek kórházi ápolásra szoruló gyermekükkel. A díjat a Vodafone a jövőben minden év március 19-én adja át, a brit hercegi pár látogatásának emlékére ? tudható meg a legújabb számból, melyben a múlt hetihez hasonlóan sok-sok érdekesség olvasható.

Ugyanezen a napon, délután Frigyes dán koronaherceg és Mária koronahercegnő tett látogatást a Ludwig Múzeumban, ahol részt vettek a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül a múzeumban Power Games (Hatalmi Játszmák) címmel megrendezett kiállítás megnyitó ünnepségén.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Miniszterelnök Ferencvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!