ZETApress

hírportál

Miniszterelnök Ferencvárosban

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 11. szám

A József Attila Közösségi Ház vendége volt március 29-én, hétfőn miniszterelnökünk, aki az MSZP IX. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltjeinek meghívására érkezett Ferencvárosba, hogy a panelprogramról cseréljen eszmét a fórumra meghívott társasházi közös képviselőkkel, és kifejtse gondolatait az ország jövőjéről ? írta Steiner Gábor főszerkesztő.

A szakmai fórumon Bajnai Gordon kifejtette, átérzi a közös képviselők gondjait, hiszen maga is az ország ?közös képviselőjeként? kell, hogy dolgozzon. A fórumon szó esett a panelprogramban az elmúlt választási ciklusban elért eredményekről, és a válságkezelés sikereiről is, amelynek eredményeképpen a külföld ismét bízik Magyarországban.

A miniszterelnök szerint kormánya teljesítette vállalásait, amelyek közül talán az elsődleges, hogy sikerült az országot visszarántania a szakadék széléről, és elindult a stabilizálási folyamat is, amelyet minél jobban gyorsítani kell, hogy a hosszú távú fejlődés végre elindulhasson, hiszen ez a feltétele a munkára ösztönző szociális rendszer kiépítésének, a nyugdíjrendszer fenntarthatóvá tételének, valamint az adócsökkentésnek.

Bajnai Gordon szerint 2011-ben már 3-4 százalékos gazdasági növekedéssel számolhatunk, aminek garanciája az ország iránti bizalom, az alacsony jegybanki alapkamat, a költségvetési hiány féken tartása és a forint folyamatos erősödése ? olvashatjuk a Ferrencvárosi Kurír legújabb számában.

A miniszterelnök elmondta, a bankok sikeres ?megregulázása? után most a közmű-szolgáltatók következnek, aminek már vannak olyan eredményei, mint a távhő díjának csökkenése, ami szerinte kétmillió embernek jelent könnyebbséget.

Kifejtette, hogy a magyarok megértést tanúsítottak a megszorítások iránt, mivel megértették, hogy csak ez lehet a kivezető út a válságból, és hozzátette, a kormány úgy hajtotta végre a válságkezelést, hogy az ország lakó számára ne legyen ?elviselhetetlen a fájdalom?. További helyi hírek, a múlt hetihez hasonló érdekességek a portálon megtalálhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Költészet napi voksok | ZETApress

Szóljon hozzá!