ZETApress

hírportál

Helyi plakátháború

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 7. szám

Tisztelt Ferencvárosi Olvasók! A választási küzdelem plakát-oldalon szinte még el sem kezdődött, amit jól példáznak az önkormányzat által a kerület többszáz pontjára kihelyezett, nagyrészt ez idáig üresen álló ideiglenes fa- és zöldre festett fémtáblák ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

Amelyekre azonban már választási hirdetés került, azt igazolja, hogy a pártok vagy legalábbis egy részük és egyes plakátragasztó-képviselőik cseppet sem tekintik magukra nézve kötelezőnek azt a megállapodást, amit február elsején írtak alá a ferencvárosi önkormányzat tanácstermében. E megállapodás ugyanis szabályozza, hogy az egyes táblákon egy-egy párt plakátja mekkora helyet foglalhat el, és azt is, hogy a pártok egymás plakátjait tiszteletben tartják, azaz nem tépik le, és nem ragasztják felül a saját jelöltjüket népszerűsítő hirdetménnyel.

Nos, a már felplakátozott táblák között gyakorlatilag egyetlenegy sem akad, amely megfelelne a megállapodás előírásainak. Ezt igazolják a megtépázott, egymásra ragasztott plakátok, melyek egyes esetekben a megengedett felületnél nagyobb helyet is foglalnak el a táblákon, amelyeken általában nincs egyetlen sérülésmentes hirdetmény sem. Igaz, lehet érvelni azzal, hogy elvakultabb pártszimpatizánsok tépték le az ellenfél plakátját és ez bizonyos mértékig helytálló is; az elfoglalt felület, az egymásra vagy a megállapodás szerint meg nem engedett helyre ? pl. a villanyóra szekrényre ? ragasztott hirdetések eseteit azonban ez sem magyarázza.

Kérdés, hogy a választók mennyire fogják elhinni a pártok választási ígéreteit, ha azok még egy ilyen egyszerű esetben sem hajlandóak a saját maguk által elfogadott szerződés feltételeit betartani? ? írja Steiner Gábor főszerkesztő, aki a múlt hetihez hasonlóan megint sok-sok fontos információt oszt meg velünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ibolya elmondja | ZETApress

Szóljon hozzá!