ZETApress

hírportál

Brazeros győzelem

Kedden este a Magyarország ? Azerbajdzsán mérkőzéssel megkezdődött a 2010-es futsal Európa-bajnokság. A torna hétezer néző ? a várt teltház ? előtt megrendezett nyitómeccsén a Papp László Sportarénában a mieink jó teljesítményt nyújtottak, ám a találkozót Azerbajdzsán együttese nyerte meg 3-1-re.

Válogatottunk második mérkőzését szombaton este fél 9-kor Csehország ellen vívja a Papp László Sportarénában, míg az azeriek csütörtökön este 6-kor játszanak a csehekkel. A B-csoport tegnapi nyitómérkőzésén Olaszország 4-0-ra győzte le Belgiumot.

A látványos nyitóünnepség során György Ádám zongoraművész adta elő a kifejezetten az Eb-re írt művét, majd Séan, a jelenlegi világbajnok tartott freestyle bemutatót, és a nézők a táncosok látványos produkcióiban is gyönyörködhettek. Ők még nem sejtették, hogy az azeriek a honosított brazil játékosaikat küldik harcba ellenünk.

Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés

Az azeriek már az első percben vezetést szereztek, egy visszagurított labdát Biro Jade 10 méterről vágott a kapuba (0-1). A mieink gyorsan egyenlítettek, a harmadik percben Gyurcsányi Zsolt szabadrúgása után Lódi Tamás helyezett három lépésről a hálóba (1-1). Veszélyesebben játszottak a vendégek, Balázs Zoltán több alkalommal is bravúrral hárított, s bár a mieink előtt is adódtak helyzetek, a mérkőzés harmadik gólját Azerbajdzsán gárdája szerezte.

A 13. percben Biro Jade távoli lövése után Balázs védett, de kipattant róla a labda, Serjao pedig közelről a kapuba továbbított (1-2). Ezután Angyalos, Dróth, majd Lódi is gólt szerezhetett volna, ám egyiküknek sem volt szerencséje, míg Alvesnek igen: a 16. percben Tóth Szabolcs elcsúszott a brazil származású azeri előtt, aki hét méterről a kapuba lőtt (1-3). A félidő finisében Madarász szépíthetett volna, de Andrej Tverjankin mentett.

A második játékrészt a mieink kezdték aktívabban, válogatottunk többet birtokolta a labdát, helyzeteket is alakított ki, de nem tudta újra bevenni Tverjankin kapuját. Az azeriek veszélyesen kontráztak, s a 30. percben Felipe a felső lécet találta el. Néhány másodperccel ezután Dróth lövése után is a keresztlécről pattant ki a labda, ám hátrányunkat ekkor sem sikerült csökkenteni. A finisben Kozma Mihály többször is lehozta Balázst, mezőnyjátékost küldve be a kapus helyére, de hiába került helyzetbe Madarász és Lódi is, nem sikerült csökkentenünk a hátrányt.

Kiegyenlített mérkőzés volt, de sajnos ellenfelünk lőtt több gólt ? nyilatkozta a meccs után Kozma Mihály. ? A legtapasztaltabb játékosokkal kezdtünk, ám a kapott gól percekre sokkolta a csapatot. A második félidőben több lehetőségünk volt, ám az utolsó pillanatokban rendre hibáztunk. Még semmi nem dőlt el, a nagy küzdőként számon tartott cseh csapat ellen kiharcolhatjuk a továbbjutást, a motivációnkkal biztosan nem lesz gond.

Számos nehézséggel küzdöttünk, keveset tudtunk együtt edzeni, de a nyitómérkőzés mégis nagyon jól sikerült a számunkra ? vette át a szót Alesio Da Silva, az azeriek szakvezetője. ? A magyarok nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint amire számítottam, és különösen védekezésben voltak nagyon szervezettek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Spanyol és orosz futsal-dominancia | ZETApress

Szóljon hozzá!