ZETApress

hírportál

4 ponttal vezet a Fradi

Fradi-öröm a 214. örökrangadónA Fradi tegnap este 11.067 néző előtt 2:0-ra verte az ÚFC-t múlt szombaton 1:0-ra legyőző MTK-t a Groupama Arénában. A házigazdák egy hete 4:1-re nyertek Diósgyőrben. A Ferencváros esélyeshez méltóan kezdte a 214. örök-rangadót, a mezőnyfölényét azonban sokáig nem tudta gólra váltani.

A 24. percben végre megtört a jég, Lanzafame jó ütemű kiugratása után Bőle emelte át a labdát a kapujából kilépő Kicsak fölött. Az egyre nagyobb iramot diktáló zöld-fehérek a vezető találat után sem álltak vissza, ennek köszönhetően az I. félidő hajrájában megduplázták az előnyüket: a 38. percben Sigér bombázta a labdát a vendégek kapujába. A fordulás után a Ferencváros átadta a területet az MTK-nak, ám a kék-fehérek hiába birtokolták a korábbiaknál többet a labdát, helyzetet nem tudtak kialakítani. A hazaiak több veszélyes támadást is vezettek a 60. perc után, de újabb gól már nem esett.

Győzelmével a Ferencváros továbbra is 4 ponttal vezeti a tabellát a Kisvárdát tegnap 3:0-ra verő Budapest Honvéd előtt. Az FTC hazai bajnoki veretlenségi sorozata immár 27 mérkőzéses. Az MTK jövő szombaton 17 órakor a PAFC-ot fogadja a Hungária körúton, a zöld-fehérek pedig Szombathelyre utaznak. A Haladást az ÚFC tegnap délután 2:0-ra verte a Megyeri úton. A kispestiek egy hét múlva Pakson vendégszerepelnek.

Szóljon hozzá!