ZETApress

hírportál

Vendégsiker a Hungária körúton

Harcban a labdáértAz MTK Budapest 1632 néző előtt 1:0-ra kikapott hazai pályán a szintén újonc Kisvárdától tegnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában, a szabolcsiak ezzel első győzelmüket aratták a 2018/19-es idényben. Az MTK három héttel ezelőtti DVTK elleni hazai győzelméről idekattintva olvashatunk.

A mérkőzés első negyedórájában az MTK játszott fölényben, többször veszélyeztetett is, a sereghajtó Kisvárda csak a 16. percben jutott el a hazai kapuig. A fővárosi fölény ellenére a 36. percben a vendégek szereztek vezetést az 50. NB I-es meccsét játszó Vári büntetőjéből ? mely a gárda 3. gólja volt a szezonban ?, miközben nagy eső zúdult a pályára.

A második félidő villámlás miatt kis csúszással kezdődött, a csapatok a felázott talajon feszültek ismét egymásnak. A várdaiak időnként bátran támadtak és őrizték előnyüket, így végül az újoncok találkozóján szerezték meg először mindhárom pontjukat az őszi szezonban. Ez volt a két csapat első NB I-es bajnokija, sőt az alacsonyabb osztályban sincs túl nagy múltja párharcuknak: eddig csak két NB II-es találkozón csapott össze a két klub a 2017/18-as szezonban.

A Kisvárda 2 ponttal az utolsó, míg az MTK 13-mal a 3. helyről várta az összecsapást a 12 csapatos mezőnyben. A Budapestnek jó lehetőség adódott volna, hogy szépítse mutatóit a Kisvárda ellen, mert a korábbi két bajnokit is megnyerte a vidéki klub. 2017 őszén Kisvárdán 1:0-ra győzött a szabolcsi együttes, majd a tavaszi visszavágón 3:2-re, mely a két klub első tétmeccse volt az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

A Kisvárda négy hét alatt már másodszor ázott meg a fővárosban, mert az Újpesten 1:0-ra elvesztett meccsükön is leszakadt az ég. Erről idekattintva olvashatunk. Ma viszont végre nyertek, és Révész Attila sportigazgató is megtalálta azóta Kocsis János megbízott edző helyére az új vezetőedzőt Dajka László személyében. Az 1959-ben Nyíregyházán született mesteredző juniorként 1975-től ’78-ig Kisvárdán futballozott

Szóljon hozzá!