ZETApress

hírportál

Nyeretlen még a DVTK

MTK-DVTKAz újonc MTK Budapest 2178 néző előtt hazai pályán 1:0-ra legyőzte a Diósgyőrt tegnap este a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A fővárosi együttes sikerével négy kör után három győzelemmel áll, a DVTK viszont továbbra is nyeretlen, és mindössze egy pontot szerzett.

Ez volt a két csapat 89. I. osztályú bajnokija. Eddig az MTK Budapest dominálta a párharcot: 47-szer nyertek a kék-fehérek, hússzor a miskolciak, 22-szer pedig döntetlen született. Kétszer egyébként a II. osztályban is találkozott a két fél, ahol mindkétszer az MTK szerezte meg a három pontot. Az első mérkőzést 1950. szeptember 17-én rendezték, ahol az MTK 4:2-re győzött Textiles SE néven 12 ezer szurkoló előtt.

A múlt alapján gól-gazdag összecsapásra számíthattunk, az eddigi mérkőzéseken ugyanis átlagban három gól született. A két csapat legnagyobb gólkülönbségű összecsapását 1951-ben játszották, akkor a kék-fehérek 7:0-ra ütötték ki a Diósgyőri Vasast, de emlékezetes volt a budapestiek egy évvel későbbi, 8:2-es sikere is. Az MTK és a Diósgyőr legutóbb 2017. május 20-án találkozott, akkor 0:0-s döntetlen született, majd az MTK a 2017/18-as bajnokságot az NB II-ben töltötte.

A miskolci csapatnak tegnap volt sorozatban a 12. idegenbeli bajnokija, amelyen nem tudott nyerni, ráadásul egymás után 7. vereségét szenvedte el otthonától távol. Az első negyedórában Antal nagy védésen kívül semmi érdemleges nem történt, majd ? bár aktívabb lett a vendégcsapat ? Ramos ziccerénél ismét a diósgyőri kapus mutatott be bravúrt a 24. percben. A folytatásban is az MTK játszott kapura veszélyesebben, a játékrész hajrájában Brkovic révén volt a miskolci csapatnak is egy ígéretes lehetősége.

A fordulást követően ugyan Antal ismét bravúrral hárított Lencse 15 méteres lövésénél, az 56. percben Ramos öt méteres fejesénél már ő is tehetetlen volt. Három perccel később Lencse duplázhatta volna meg a hazai előnyt, ám a támadó öt és fél méterről csúnyán kapu fölé lőtte a ziccerét. Az utolsó félórában is a fővárosiak játszottak jobban, s bár újabb nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem, teljesen megérdemelten tartották otthon mindhárom bajnoki pontot.

Szóljon hozzá!