ZETApress

hírportál

Váltófutók a Hungexpon

Óriási hangulatban zajlott az ország legnagyobb váltóversenye! Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely, Rátonyi Kriszta és a Iian Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért állt rajthoz a 25. K&H mozdulj! maratonon és félmaratonon Kőbányán.

Ma új helyszínen, a Hungexpo területén zajlott az ország legnagyobb váltófutó versenye. Negyedévszázada ez az a sportesemény, amelyen céges-csapatok, baráti társaságok, vagy éppen családok állnak a rajthoz. Az ország közel 630 településéről érkeztek a futók. Kellemes, hűvös időben indult el 9 órakor az első mezőny Béres Alexandra fitnesz világbajnoknő jelzésére. A reggeli futamot bajnokhoz méltóan Galamb Csaba, az április 15-ei Vivicitta Félmaraton győztese 1:13-as idővel nyerte. A hölgyeknél a többszörös címvédő Staicu Simona ? aki nemrég vonult vissza az aktív versenyzéstől ? nagy fölénnyel, 1:27-es idővel szakította át a célszalagot.

? Edzésnek szántam a versenyt, és próbáltam megcélozni a 24 perces köröket. Az utolsó körben már utolértem a mezőnyt, így ez a köröm kicsit lassabb lett. Nagyon jól éreztem magam, érdekes volt ezen a helyszínen futni ? nyilatkozta Galamb Csaba a célban. ? Nagyon megható és egyedülálló pillanat volt nekem, amikor a 2. kör után beértem a mezőnyt és az utolsó 7 km-en a tömeggel együtt futhattam. Egy lelkes fiatal még tanácsot is kért tőlem, igyekeztem neki segíteni ? mondta Staicu Simona.

A nemzetközi mintákhoz hasonlóan a BSI minden nagy versenyén támogatja alapítványok munkáját. Ennek az együttműködésnek egy kiváló példája, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói egyedülálló flashmobbal készültek. A látványos akció a Felhőtlen gyermekkor kampány része, mellyel hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatásához gyűjtenek adományokat. Thuróczy Szabolcs színész, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó és Rátonyi Kriszta műsorvezető az élőképet megelőzően maguk is rajthoz álltak a támogatott gyermekekkel a Minimaraton-váltóban, Iian Lindsay brit nagykövet pedig több diplomata társával együtt a félmaratoni váltóban futott.

A Budapest Sportiroda (BSI) a váltók közt idén is megrendezte a közkedvelt szakmai bajnokságokat: a Jogi Fórum, az Egészségőr és a Diplomata Kupa most is az érdeklődés középpontjában állt. A sajtómunkásokra is gondoltak a szervezők: Lépjetek ki a kamerák és monitorok mögül és legyetek most Ti a főszereplők! ? felhívás alatt az újságíróknak idén is megrendezték a 2000 óta zajló Médiabajnokságot, melyen 16 médiaváltó indult. A 9 fordulós, cégeknek meghirdetett Fut a cég eseménysorozat egyik legnépszerűbb céges versenye a nyári maratonváltó. 290 vállalat, intézmény regisztrált futókat ? 2700 versenyző képviselte munkahelyét a mai váltóversenyen.

Szóljon hozzá!