ZETApress

hírportál

Pozitív próba Valenciában

Talmácsi Gábor tegnap a Városháza helyett Valenciában járt. Pénteken nyílt először alkalma kipróbálni az új Moto2-es motorját. Ötven kört tett meg a versenypályán és leggyorsabb köridőként 1?37,8? állt a neve mellett.

A pénteki munka nem volt nevezhető igazi tesztelésnek, inkább csak kipróbálta a magyar versenyző az FTR vázat ? tudatta a menedzsment. Az alábbi fotókat Waldemar Da Rin készítette.

Pozitív tapasztalatokkal zártuk a napot. Igazából a vázat jöttünk kipróbálni, ami egyátalán nem rossz. Jól kezelhető a motor, jól fordul a kanyarokban. A ma használt blokk kissé gyenge volt ? egy minimálisan tunningolt sima Honda CBR600-as ?, de nem a köridőkre figyeltünk, így most még nem ez volt a lényeg.

Nagyon jól tapadt a Dunlop gumi. Időnként szembesültünk a chattering jelenséggel, azaz pattogott a motor. A kuplungon, az első futóművön és a motorblokkon mindenképpen dolgoznunk kell, de amiért jöttünk, azt teljesítettük. Összeírtuk a főmérnökömmel, hogy amennyiben ezt a vázat választjuk, milyen módosításokra van szükségünk. Nagyon várom a következő tesztelést ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sportolók a Parlamentben | ZETApress

Szóljon hozzá!