ZETApress

hírportál

Sportünnep a Sportágválasztó

NSV plakát21. alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Nagy Sportágválasztó, a sportágak közös ünnepe, ahol rekordszámú 115 sportág mutatkozik be ma-holnap. A keddi beharangozó sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

A rendezvény hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes úszó, az EMMI sportért felelős államtitkára, Szemán Róbert kenus, a Nagy Sportágválasztó BUU Kft. ügyvezető igazgatója, Radványi Gábor X. kerületi alpolgármester és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője. Az eseményen jelen volt még Ipacs Endre világbajnoki bronzérmes kenus, a Nagy Sportágválasztó programsorozat ötletgazdája mellett több Európa-, világ- és olimpiai bajnokunk, valamint dobogós sportolónk.

? A Nagy Sportágválasztó mindig a lehetőségekről szól, kiválóan szemlélteti azt, hogy milyen sokszínű a sport világa, és ami a legcsodálatosabb, hogy nem csak bemutatja a különböző mozgásformákat, de ki is lehet próbálni azokat ? kezdte köszöntőjét az államtitkár. ? Minden gyermek megtalálhatja azt az aktív kikapcsolódási formát, amit igazán a magáénak érez, hiszen a Magyarországon elérhető sportágak köre egyre bővül, és évek óta már több mint száz sportág képviselteti magát a Nagy Sportágválasztókon is ? tette hozzá.

? Ezen a két napon, a fiatalok, azaz Ti lesztek a rendezvény főszereplői, így próbáljatok ki minél több sportágat, és találjátok meg azt, amelyikben a legjobbak vagytok, amelyik a legjobban tetszik nektek ? fogalmazott Szabó Tünde a jelenlévő gyermekekhez szólva. A Nagy Sportágválasztó célja ez alkalommal is az, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást, segítse a gyermekek és a felnőttek sportágválasztását, valamint a sport beépülését a mindennapi életbe, támogatva ezzel a verseny- és a szabadidősportot, illetve az egészséges életmód elterjesztését egyaránt.

Szóljon hozzá!