ZETApress

hírportál

Tízéves a Sportágválasztó

Rekordszámú, 115 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet szeptember 15-16-án péntek-szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Fotóink Rósa István felvételei.

Dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője kifejtette: a rendezvény célja ezúttal is az, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást, valamint segítse a gyermekek és felnőttek sportág-választását, egyaránt szolgálva ezzel a verseny- és a szabadidősportot. Hozzátette: pénteken 09-től 17 óráig az oktatási intézmények csoportjait, másnap ugyanebben az időszakban a családokat várják.

A szóvivő hangsúlyozta, fontos testközelbe hozni a példaképeket, ezért ezúttal is számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok és érmes mutatja majd be a sportágakat. Ott lesz többek között Szabó Katinka, Cseh László, Hadfi Dániel, Storcz Botond, Kozmann György, Kiss Tamás, Komáromi Tibor, Decker Attila és Decker Ádám is. Mint elhangzott, a rendezvény idén ünnepli 10. születésnapját, a Budapesti Nagy Sportágválasztó először 2007. szeptember 22-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akik akkor húsz sportággal ismerkedhettek meg. Azóta hatalmas fejlődés történt, hiszen a kétnapos esemény látogatói létszáma mára húszezer főre emelkedett.

Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány elnöke emlékeztetett arra, hogy az első sportágválasztónak a népszerű Koló is aktív résztvevője volt, s élménybeszámolója felejthetetlen volt annak a 300 látogatónak, akik végighallgatták. Kiemelte: a kitűnő kenusra emlékezve a hétvégi rendezvényen meg lehet tekinteni a Kolonics, a sportlegenda című kiállítást, amely eddig az ország 18 különböző pontján volt látható.

Kun Zoltán bejelentette, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. Sportágválasztó kicsiknek és nagyoknak címmel egy olyan különleges kiadványt jelentet meg, amely 260 oldalon 90 sportágat mutat be az olvasóknak. A bookazine öt fő kérdésre ? mit sportoljak, hol sportoljak, mikor sportoljak, milyen felszerelés kell hozzá és az mennyibe kerül? ? ad választ, s először a sportágválasztón lesz megvásárolható.

Kopcsik Laura és Nádor Gábor sportolók a Budapesti Nagy Sportágválasztón választottak sportágat és azóta kiemelkedő eredményeket értek el. A szervezők kitértek arra is, hogy a Budapesti Nagy Sportágválasztó kiállítói különböző aktivitásokkal várják a kilátogatókat, így találkozni lehet majd az Olimpiai Ötpróba, a Coca Cola Testébresztő sátrával, a Merkapt Zrt. pedig egy rajpályázatot hirdet, amelynek első három helyezettje 150 ezer, százezer és ötvenezer forintértékű utalványt nyer az általa megjelölt intézménynek, a pénz vizesblokk vagy fűtési rekonstrukcióra használható majd fel.

Szóljon hozzá!