ZETApress

hírportál

Nőtt a fehérvári előny

Rendőri fellépés egy focimeccsenHárom pontra nőtt a Videoton előnye a Soproni Ligában, mivel ma délután 4:2-re győzte le a Vasast a Fáy utcában. Második helyen a pénteki debreceni győzelmével az Újpest áll. Az embereket most mégsem ez, hanem a tegnapi Üllői úti botrány foglalkoztatja.

A mérkőzést a 15 perces kényszerpihenőt követően rendőri segítséggel folytathatták volna. Ehhez persze nem a kerítésen keresztül kellett volna farkasszemet nézniük a vandálokkal, hanem be kellett volna menni a szektorukba és csapaterővel kiszorítani őket a stadionon kívülre. A közvélemény ezt sokkal jobban tolerálta volna, mint a tüntetések feloszlatásait.

Vettel nyert az ázsiai fényben

Button (Brawn-Mercedes) újdonsült világbajnokként csak a dobogó legalsó fokára állhatott az Abu-dzabi Nagydíjon, de ez cseppet sem zavarta őt az eredményhirdetésen. Boldogan locsolkodott két Red Bull-Renault-s legyőzőjével, Vettellel és Webberrel. Csapattársa, Barrichello csak negyedik lett, mely összetettben ?csak? a harmadik helyre volt elég. Az idényzáró futamon pontot szerzett még Heidfeld (BMW), Kobajasi és Trulli (Toyota) és Buerni (Toro Rosso-Ferrari).

Összetettben Button 95, Vettel 84, Barrichello 77, Webber 69,5 pontot szerzett. Mögöttük a tavalyi világbajnok Hamiltonnak csak 49, a tavalyelőtti győztes Raikkönennek 48 pontja van. A csapatversenyt a 172 pontos Brawn-Mercedes nyerte a 153,5 pontos Red Bull-Renault, a 71 pontos McLaren-Mercedes és a 70 pontos Ferrari előtt. A Massát váltó Fisichella a Ferrarival ma sem remekelt, mindössze a 17. lett, míg az élről induló Hamilton már a 20. körben feladta a küzdelmet.

A jövő évi versenynaptár még képlékeny. Új pálya épül Koreában, s az idei 17-tel szemben 19 versenyt rendeznek. Ezeken a BMW már nem indul, mert kiszáll a Formula?1-ből. Raikkönen meg a Ferrariból száll ki, s helyére a Renault-ból a 2006-os világbajnok Alonso igazol. A jelenlegi tíz csapattal szemben 13-14 nevező lesz, így 26-28 autó állhat majd a rajtrácson. Amikor a ?90-es években még 30 kocsi versenyzett, a pénteki edzésnap elején előzetes kvalifikációval döntöttek az időmérésen részt vevő 26 indulóról. Igaz, akkor még péntek-szombat délután voltak az időmérések.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Képviselők Fóton | ZETApress

Szóljon hozzá!