ZETApress

hírportál

Csövön át az ismeretlenbe

Burger King BrutálfutásA Brutálfutás beköltözik Budapest szívébe! Az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves története során először robban be Budapest szívébe a legkülönlegesebb akadályfutás. Augusztus 30-án, szombaton az ország legismertebb stadionja ad otthont a BURGER KING? Brutálfutás Budapest 1.0-nak.

Ahol hatvan éven keresztül leginkább gólok hullottak, most egy napra beköltözik valami egészen meghökkentő. Négy és fél kilométeres brutális városnézés keretében térképezheti fel bárki a sport klasszikus szentélyét, a Puskás Ferenc Stadiont és környékét. A Szoborparkban egy 12 méteres csatornacsőből rajtolva végig kell majd rohanni a stadion területén levő ’50-es évekbeli alagutakban, a VIP páholyban, lépcsőzni a lelátókon, a Millenáris kerékpárpálya meredek falát is meg kell majd mászni futócipőben, sőt ellenfél lesz egy 25 méteres óriás csúszda is, akadály lesz a csuklós busz és több roncsautó is, és nem lesz egyszerű a víz helyett pet palackokkal töltött árok leküzdése sem. Ilyen a városi akadályfutás? Igen, sőt még ilyenebb, mert az indulók szórakoztatására a szervezők bevetnek még több minden mást is a habalagúttól a gumiabroncs hegyig, mire a szoborparki célba, a rajthely közelébe visszaérkeznek.

Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója (aki maga is lelkes futó, nemrégen lépte át a 25 ezredik kilométerét) bejelentette, hogy 10-től 15 óráig félóránként indítják a tizenegy futamot, összesen harminc akadályt építenek a résztvevőknek. Magyarország legnagyobb indulói létszámú extrém futóversenyén az érdeklődés óriási, nagyon kell igyekeznie annak, aki nem akar kicsúszni az 1700 fős limitből (futamonként 150 brutál futó indul). Nem lesz gyerekjáték, az indulókra életük legkeményebb majd’ öt kilométere vár. Részletek idekattintva olvashatók.

Az extrémért rajongók ? köztük Beck Mónika, a BSI futónagykövete ? szerint ezért kihagyhatatlan a BURGER KING? Brutálfutás Budapest 1.0. Ahogy mondják, minél vadabb, annál jobb. 2014 legőrültebb futóeseményén, a nyár utolsó szuper-buliján ott kell lenni, mert ilyet még nem látott a város! Kocsis Árpád kérdésemre elmondta, hogy az 1.0 a rendezvény sorszámát, s nem a megteendő távot jelzi. A Népstadion rövidesen kezdődő átépítése alatt is marad ez a helyszín, majd 2018. augusztus végén az új Aréna tetején lévő futókör is beépül a Brutálfutás 5.0 útvonalába. A közeljövőről elmondta, hogy a BSI részéről gőzerővel folynak az őszi nagy versenyek (29. Wizz Air Budapest félmaraton ? szeptember 14-e és a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztivál ? október 12-e) előkészületei is, s az előnevezések száma alapján soha nem látott méretű mezőnyök várhatók.

Brutál Burger a résztvevőknek

Brutál Burger a BrutálfutásraA Fusion Befektetési Zrt. számára nem újdonság a futás ? mondta el Makkay János, a Burger King marketing és befektetési igazgatója, aki már ezer kilométert lefutott. Tavaly a vállalatnál beindították a Futótűz programot, melynek keretében a budapesti NIKE félmaratonon 31 Burgeres kolléga vágott neki a 21 kilométeres távnak. Ebben a csapatban a színes BURGER KING? logós pólókba burkolva nem számított, ki az értékesítő, ki az igazgató vagy az étteremvezető. Csak a futás öröme volt az érdekes, a legyűrt kilométerek és az, hogy együtt, összefogva tettek valamit magukért, az egészségükért és a vállalatukért. A BURGER KING? egyidejűleg a magyar sportnak is elkötelezett híve: 2012 óta támogatóként járul hozzá a kézilabda sport élcsapatainak eredményeihez (Szeged, Tatabánya).

Már régóta keresték azt a szabadidősport eseményt, ami stílusában, jellegében kiemelkedik a szokványos rendezvények közül és illik is annyira a BURGER KING? márkához, hogy névszponzorációt vállaljunk. A Brutálfutás pontosan olyan, mint amire vártak: kemény, különleges, emlékezetes, nem mindennapi. Egy kicsit vad és ?küzdős?, ahol kiszakadva a hétköznapokból, az akadályok között együtt sírhatunk, nevethetünk és egy cseppet újra gyerekek lehetnek. Azt gondolják, hogy tökéletes párosítás ez a bevállalós, fiatalos és innovatív extrém futóverseny és a BURGER KING? márka.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VyrRtHeOAbQ[/youtube]

Már az első tárgyalások alkalmával nagyon jól egymásra hangolódtak a BSI-vel és világossá vált, nem csak a nevüket és persze pénzüket adják, hanem sok-sok ötletet és munkát tesznek ebbe a szponzorációba. Ebből született meg egyik augusztusi promóciós szendvicsük is, a Brutál Burger, amely ? az esemény malackás (vagy inkább mocskos disznós?) logójához illeszkedve ? egy egészen új ?Rib? sertéshúspogácsával készül füstös BBQ szósszal, hagymával és csemege uborkával. Ezt a sajtótájékoztató után mi is megkóstolhattuk, nagyon finom!

Emellett rajongóikat, követőiket is szerették volna részvételre biztatni, ezért elindítottak egy videó játék jellegű applikációt a BURGER KING? hivatalos Facebook-oldalán, amely már a különleges pályát és akadályokat hozta közel az érdeklődőkhöz. Természetesen a játékhoz nyeremény is társult: 30 szerencsés játékosnak biztosítanak ingyenes részvételi lehetőséget a futáson, mindezt közös csapatukban, a BURGER KING? színeiben, ahol végül 74-en vágnak neki a brutális városnézésnek. A verseny után minden résztvevő, aki teljesíti a távot egy friss, helyben készült Brutál Burger szendviccsel pótolhatja az elvesztett kalóriákat és fotófalunknál képeket készíttethet magáról, amelyeket később ingyen letölthet a BURGER KING Facebook-oldaláról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elindult a Brutálfutás | ZETApress

Szóljon hozzá!