ZETApress

hírportál

Balsiker a női nyitányon

Kézfogó a medencébenVereséggel kezdtek női pólósaink. A magyar válogatott egy góllal kikapott a hollandok legjobbjaitól a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nyolccsapatos női tornájának szerdai nyitónapján. Hiába szurkoltak az olimpikonokkal tegnap délután vízbeszálló gyerekek, hangjuk kevés volt a győzelemhez.

A legutóbbi kontinensviadalon hatodik, 2010-ben bronzérmes németalföldiek és a legutóbb világ- és Európa-bajnokságon harmadik magyarok korábban 12 alkalommal találkoztak Eb-n, s egy döntetlen mellett hétszer magyar, négyszer holland siker született.

Emberelőnyből a rivális jutott vezetéshez, majd akciógólból 2-0-ra elhúzott. Szerencsére akkor is, meg 3:2-nél is ki tudtunk egyenlíteni, az 1. negyed végén 3:3 volt az eredmény. A 2. negyedet újra 3:3-ra hoztuk, így a nagyszünetben 6:6-tal fordulhattunk. A 3. negyed végén a hollandok már 10:9-re vezettek, s utána már csak futottunk az eredmény után. Hiába hoztuk a 4. negyedet döntetlenre, összességében egy góllal alulmaradtunk.

? Tizenkét kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni a jobb csapatok ellen, magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, ezzel pedig a további utunkat is ? nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány a lefújást követően az m1-en. A szakember hozzátette: nekik elsősorban a keresztbejátszásra kell majd készülniük, de most a legfontosabb a görögök elleni pénteki mérkőzés. ? Kicsit össze kell majd kaparni a társaságot, igyekszünk ezt úgy megoldani, hogy minél hamarabb túllendüljünk ezen a mai vereségen ? mondta a kapitány. Legközelebb péntek este 17:30-kor a görögökkel találkozunk.

Női eredmények, 1. forduló, A-csoport: Görögország?Nagy-Britannia 9-7 (2-1, 2-3, 2-2, 3-1), Hollandia?Magyarország 12-11 (3-3, 3-3, 4-3, 2-2). A magyar góldobók: Keszthelyi 3, Szücs, Kisteleki H. és Kisteleki D. 2-2, Antal és Tóth 1-1. B-csoport: Olaszország?Franciaország 14-4 (3-1, 4-1, 1-0, 6-2), Oroszország?Spanyolország 10-9 (2-2, 2-3, 3-2, 3-2). Fiaink tegnap Szentendrén sajtó-nyilvános edzésen készültek a szerbek elleni ma esti küzdelemre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvertük a szerbeket is | ZETApress

Szóljon hozzá!