ZETApress

hírportál

Bajnokokkal pólózhattak

Állami gondozott gyerekek pólóztak a sportág bajnokaival. Az MVM jóvoltából gyermekotthonok lakói játszottak Dr. Kemény Dénessel, valamint Drávucz Rita, Kásás Tamás és Kósz Zoltán olimpikon pólósokkal a margitszigeti Danubius Health Spa Resortban. Az eredmény igazságos döntetlen lett. Fotóink Lantai József felvételei.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jóvoltából különleges, jótékony célú edzésnek adott helyet a Margitsziget a budapesti Vízilabda Európa-bajnokság ideje alatt. A felejthetetlen edzésen Kemény Dénes vezetésével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által támogatott, állami gondozott gyermekek olimpikon vízilabdázókkal együtt ugrottak medencébe. 30 állami gondoskodásban élő gyermeknek adott életre szóló élményt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Budapesten zajló Vízilabda Európa-bajnokság idején, ma délután a Termál Hotelben Margitszigetre szervezett egyedülálló vizes programmal.

Az MVM mint a Vízilabda Európa-bajnokság nemzeti főszponzora és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiemelt támogatója, az eseménnyel a sportszponzorációs és karitatív programjainak erejét igyekezett egyesíteni; így esett a választás az Eb-hez kapcsolódóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által rendszeresen támogatott gyermekotthonokban élőkre. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének füttyszavára kezdődött a ráúszás, amelyben részt vett a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás, a Sydney-ben aranyérmes pólóválogatott legendás kapusa, Kósz Zoltán és az Európa- és világbajnok Drávucz Rita is. A margitszigeti Danubius Health Spa Resort medencéjében megrendezett felhőtlen játék kicsiket és nagyokat egyaránt boldoggá tett.

Az MVM Csoport számára egyszerre fontos a népszerű és sikeres csapatsport, a vízilabda nemzetközi jelentőségű eseményének és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak a támogatása. Külön öröm, hogy ez a két fontos ügy ma a társaságunk jóvoltából összetalálkozhatott. A kiemelkedő sportteljesítmény mindig jó példa a fiataloknak, a nehéz helyzetekben is meglévő öröm pedig erőt ad a profi sportolóknak ? mondta Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója az esemény kapcsán.

Bár a délután további részébe aláírásgyűjtés, ismerkedés és beszélgetések is belefértek, a gyerekek napját a Magyarország?Hollandia női válogatott vízilabda mérkőzés és a fáradhatatlan, hangos szurkolás koronázta meg, ahová a hotelből továbbindultak. (Eredményéről holnap mi is beszámolunk.) A lelkes kis szurkolók azonban nemcsak élményeket, hanem a nemzeti energetikai társaság és a csapatok jóvoltából egyedi ajándékokat is kaptak. A nemzeti energetikai társaság elkészítette Alfréd, az Eb kabalafigurájának óriás változatát, amelyet a fárasztó, ám élményekben gazdag nap végén még minden gyermek megpuszilt, hogy szerencsét hozzon nekik.

A világ legtöbb nagyvállalatához hasonlóan az MVM Csoport is vallja, hogy a gazdasági fejlődés ma már leképezhető a kultúra, a szociális háló, a hazai oktatási és szakmakultúra fejlesztése, az egészséges életmód és a sportkultúra fejlettségi szintjén is. Ez adott hátteret egy olyan naphoz, amikor a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep. Szurkoljunk együtt a magyar férfi és női vízilabda válogatott sikereiért az Eb-n!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Balsiker a női nyitányon | ZETApress

Szóljon hozzá!