ZETApress

hírportál

Sok-sok ezren a Vivicittán

Rippel Feri fele a félmaratoninA több mint húszezer futó közt Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is készül a vasárnapi Vivicittára ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől. Mivel Rippel Feri csak egy félmaratonit fut, fotónkon is csak a félarca látható.

Közeledik a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás napja, amelyre rekord létszámú nevezés érkezett, ? ha az idő jelentősen nem változik ? húszezer, vagy annál is több résztvevőre lehet számítani ? jelentette be Máth István, a Budapest Sportiroda ügyvezetője, aki rendezőként maga az eddigi valamennyi Vivicittán részt vet. Az előzetes jelentkezések azt mutatják, hogy a tavalyihoz képest idén 1/3-dal (!) nő a létszám. Ezzel ez a verseny minden idők második leglátogatottabb szabadidő sport eseménye Magyarországon, a top listán csak a tavalyi SPAR Maraton áll előtte, ahol 21 ezer 930 futót regisztráltak!

A legnépszerűbb távon, a félmaratonin a 5700 nevező között indul Rippel Ferenc artista is, aki Pindroch Csabához hasonlóan felkészülésnek szánja a vasárnapi futását az őszi nagy terve, a maraton teljesítése előtt. Az előreláthatóan húszezres mezőnyben 57 ország képviseletében több mint ezer külföldi is szerepel (a legtöbben a félmaratonin). Egészen távoli vidékekről is érkeztek nevezések, többek közt Azerbajdzsánból, Bolíviából, Pakisztánból, Vietnamból, Venezuelából. A legtöbb, száznál is több külföldi Horvátországból és Angliából indul Budapestre. Magyarország összesen 770 településéről neveztek futók az eseményre.

A férfiak között a legidősebb az idén a 82. életévét betöltő Melichár György, aki a 10 km-en rajtol. A nőknél a 7 km-t futó Sztarenszky Tiborné a korelnök, aki a versenyt megelőző napon ünnepli a 79. születésnapját. Összesen 42 hetven évnél idősebb futó nevezett, köztük kilenc hölgy. A futók frissítésére 500 kg banánnal, 35 kg szőlőcukorral, 3000 liter iso itallal, 6500 liter vízzel készülnek a szervezők. A gyógyulgató Albert Kingát is az indulók között láthatjuk.

Rengeteg híresség is futócipőt húz vasárnap a Margitszigeten, köztük Kocsis Tibor, aki az UNICEF-et támogatva áll rajthoz, sőt ezt azzal fejeli meg, hogy a 7 km-es futása előtt egy minikoncertet ad a futótársainak. Pindroch Csaba színművész 10 km-t fut, s emellett a Valami Amerika film eredeti forgatókönyvét is felajánlja árverésre, valamennyi a filmben szereplő színésztársa aláírásával, hogy ezzel is támogassa a Gézengúz Alapítványt. Fontos közlekedési hír: vasárnap 7 és 17 óra között az 1V és 101V jelzésű villamospótló buszok megállnak a Margitsziget-Árpád híd megállóban! Innen a versenyközpont 800 méterre található. A forgalmi változásokkal kapcsolatos hírek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Top10-ben a Vivicitta | ZETApress

Szóljon hozzá!